Vecka 19 – spretigt och vårigt i glesbygden

En vårig vecka med allt från snö, regn och sol. Mycket jobbjobb och mycket hemmajobb. Det är härligt att få mycket gjort. Veckan är dessutom långt ifrån över…

Veckans träning: Löpträning för min del. Några rundor har jag hunnit med. Jag och en ny app som ska förmå mig att löpa lite lagom. Som kommer med uppmuntrande hejarop under tiden. Ryggen har inte klagat, det har däremot benhinnorna. Tacksamt med lite draghjälp ibland. Denna kvällen av både hundar och cyklade Edward.

I morse gjorde jag det, anmälde mig (och min barndomsvän Maria) till Arctic Circle Race 2018. Skräckblandad förtjusning. Förutom löpning börjar det även vara säsong för cykling. Speciellt enligt sönerna. Att det är blött och geggigt verkar bara vara en bonus. Att bygga hopp och köra fast i snön också.

Deras cyklar börjar verkligen vara välanvända och lite små. Igår var pappan och sönerna till människobyn (medan jag var på jobbuppdrag) och investerade i nya. Jag gissar att helgen kommer att handla ännu mer om cykling.

Veckans mysplats: Kökssoffan. En sådan är bara ett måste. Alla vill vara där. Nära. ❤

Veckans rum: Tvättstugan. Här spenderar jag ganska mycket tid. Jag vill gärna få undan. Efter förra veckans fjällvecka har min närvaro i detta rum behövts extra mycket.

Veckans verkstad: Här kan hela familjen spendera tid men framför allt min make. Under helgen och veckan har han fixat med fyrhjulingarna och gett bilarna och släparna ”sommarskor”. I lördags spenderade jag dessutom en kväll i jobbverkstaden. Firmafest med grusåkeriet. Chefen var lekledare. Med allt från skruvning, mätning, pistolskytte och mittlinjemyntkastning på whiskeyflaska. Roligt!

Veckans nödvändiga onda: Fönsterputsning och strykning. Verkligen ingenting som jag njuter av (ingenting jag är bra på heller) men som är nödvändigt och som känns extra bra då det är klart. Lite mer roligt med nya gardiner till vardagsrummet och en ny finfin trofé på väggen (Daniel senaste stolthet).

Veckans varning: Skogsfåglarna. Jag älskar att se dem. Ogillar dock kraftigt att jag ser dem kring vägarna. Kör försiktigt! Vi vill ha många kvar till hösten.

Veckans onödiga inköp: Fröer. När jag som vanligt står på den lokala blomsteraffären och funderar vad jag ska plantera. Ofta lite för sent också. Funderar om jag har kvar frön sedan föregående år. Det har jag alltid. Köper alltid nya för säkerhets skull. För att jag inte kollat lagret.

Veckans längtan: Att skog och mark ska bli snöfri och inte så himla blöt. Att det ska bli mer strövarvänligt. Att jag inte ska vara så begränsad. Jag hoppas också att Ni alla får en riktigt trevlig långhelg! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s