OLIKA NYANSER AV VÅR

Våren är både kort och lång. Innehåller många olika nyanser. Både bra och dåliga. Allt från vårvinter till försommar. Det mellanting vi är i just nu är den delen av året jag uppskattar allra minst. Det är en hel del snö kvar, det är blött, det är geggigt, smutsigt och vårbajsluktande. Man tar sig ingenstans i naturen, inte ens efter alla vägar. Med stövlar tar man sig men mina benhinnor uppskattar inte många sådana långpromenader. Hela jag uppskattar dock vårsolen och ljuset väldigt mycket. Våren är även den mest hektiska tiden var gäller jobb för min del. Och en massa annat. Det är ju faktiskt bra att det är så just nu då naturen inte bjuder till på lika mycket äventyr. Himla glad och tacksam är jag över alla som hjälper till med det extra krångliga ”vårlivspusslandet”. ❤

Måndag morgon återvände vintern tillfälligt. En minusgrad och snöfall. Känns lite som ett bakslag men lite roligt också. Att vädret kan vara så skiftande denna årstid. Så olika i vårt avlånga land.

Jag gjorde ett riktigt långpass med åkeriarbete den dagen för att sedan dra iväg på utbildningsuppdrag i Lycksele och Östersund. Många mil har det blivit under veckan. I Östersund bodde jag på ett väldigt spännande hotell. Gamla teatern.

En del av lobbyn. Den ingav verkligen en känsla av just gammal teater. På ett positivt sätt. Förutom lukten. Det satt nog kvar lite sedan man fick röka inomhus tror jag. Jag har ett väldigt bra luktsinne och är förmodligen ganska överkänslig av den anledningen.

Jag hade fått bokat det enda rum som fanns. I källaren utan fönster. Det lät ju inte så himla roligt men jag skulle i princip bara hinna sova så jag tänkte att det inte skulle spela så stor roll. Rummet visade sig dock vara jättemysigt. Och luktade gott.

Östersund är en fin stad. För att vara en stad. Ovanlig och rolig utsikt från konferensrummet där jag utbildade ett trevligt gäng i YKB 2 och ”Säkra lyft”.

Till Östersund är det ungefär 45 mil hemifrån. Till stor del längs ”Inlandsvägen”. Den föredrar jag alla gånger framför E4:an. Trots diverse vägskador. Olika nyanser av vår var det även längs vägen. Det slår mig alltid hur många fina hus och gårdar det finns i inlandet. Det slår ner hur många av dem som är i riktigt dåligt skick. Verkligen sorgligt.

En del mer eller mindre översvämmade vägar såg jag söderut. Här hemma har inte all snö blivit vatten ännu men det kommer att bli mycket vatten. Garanterat.

Vår hemmaväg blir sämre och sämre. I morse fick jag skjutsa ner Edward till grannarna för att skolskjutsen inte längre vågar köra upp till oss. I eftermiddag fick jag skynda från jobbet för att möta upp skolskjutsen i grannbyn. Jag förstår dem. Det är en utmaning att ta sig hem även med våra höga, fyrhjulsdrivna bilar. Vi ligger på och hoppas att kommunen fixar sitt och våren sitt. Barnen tycker i alla fall att det är roligt.

Man accepterar väldigt mycket när man bor i glesbygd. Inte bara vad gäller vägar. Man vet hur saker och ting kan vara men ibland undrar jag om man inte accepterar för mycket?!

Nu ska jag ladda upp för mer mil i bil. Tillbaka till en annan nyans av våren. Vårvinter. I fjällvärlden. Med familjen. 💙

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s