En helg i april – med snö och fjädrar

Helgen inleddes med begravning. För farmor Signe. Stämningsfullt och fint. Det är alltid sorgligt med ett sista avsked men går ändå bättre när livet varit verkligen långt. Drygt 95 år för farmors del. Det blev en riktig släktträff farmors dag till ära. Roligt att träffa alla som man tyvärr träffar mer och mer sällan ju äldre man blir.

Sönerna var hos sin farmor och farfar under tiden. Vi åt middag där och jag passade på att göra några snabba ärenden när vi liks var i en lite större människoby. Skellefteå. Daniel hade åkt till fjällen, en annan fjällvärld än den vi brukar hänga i. Edward stannade kvar hos farmor och farfar. Jag och tvillingarna styrde hemåt på kvällskvisten. Naturen bjöd till lite extra.

Naturen kan vara hård också. Djuren. För några dagar sedan ”adopterade” vi en höna från en god vän. Hon hade blivit en riktig hackkyckling och vi hoppades att hon skulle få det bättre här. Världens finaste höna som Edward döpt till April.

På bilden ovan fick hon lite egentid i en av hundrummen. Vår tupp som alltid varit världens snällaste skyr inga medel att få utlopp för sin ”kärlek” gentemot April. Så fort hon rör sig. Vår snälla höna Rut som jag oroade mig en massa för när hon flyttade hit verkar nu dessutom ge igen för någon ”gammal ost”. På April. Jag blir galen! Varför kan de inte bara vara snälla?!? Jag hoppas verkligen att det snart blir lugn och ro i hönshuset igen. De har i alla fall äntligen börjat gå ut igen. Starkt skeptiska mot snön men det tar sig…

Jag och tvillingarna har fortsatt kampen även mot snön. I hundgårdarna. Skottat och lekt.

Fastnat med skorna i snön och tränat på flygtekniken.

Lördag kom mina föräldrar och min långväga lillebror Robin på besök. Altanfika, skoterlek och grillmiddag.

Jag hade ju lovat tvillingarna filmkväll i storsängen under helgen. Sagt och gjort. Myspys till Ronja Rövardotter på lördagskvällen. Inga hundar är tillåtna i sängen och de brukar sällan försöka ens men Norma smög sig upp medan jag mixtrade med kameran. Hon fick mysa med en stund.

Idag, söndag, inleddes kampen mot dammråttorna. Det tar verkligen emot att vara inne och städa när solen verkar stråla som aldrig förr utanför. Men ibland måste man. Vi fick dessutom paus där mitt på dagen då Edward kom hem och vi gjorde oss redo för Skor- och sportloppet i Norsjö.

Vi var först på plats och sönerna tog ett uppvärmningsvarv i tävlingsspåret.

De ställde sig sedan på plats. Redo för tävling. Ungefär 20 minuter före start. Ett himla roligt arrangemang och med över 50 deltagande barn. Vid målgången fick alla medaljer, festis och en vattenflaska. Bra jobbat alla inblandade!

 

 

4 kommentarer

Add Yours
 1. Katta Bucketlife

  Vilken härligt mysig helg! Ni har mer snö kvar än vi ser det ut som, vi får se när det blir sommar i år (och om gården flyter bort i vårfloden). Väldigt gulligt att de peppat så mycket för filmkväll i storsängen 🙂

  Gillad av 1 person

  • detvildalivetinorr

   Jamen exakt! Jag är väldigt lur på både sen sommar och mycket vatten men man vet aldrig. Solen har verkligen bjudit till sista veckorna.
   Man ska inte krångla till myskvällarna. De små är verkligen duktiga på att känna stort för ganska smått. 💛

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s