Älgar & Jägareförbund

Jag har verkligen njutit av denna snörika och långa vinter. Av allt det vita guldet som kom både tidigt och mycket. Det är fortfarande kvar väldigt mycket. Både snö och härlig vårvinter. Nu kan det faktiskt få skynda på lite. Det är många djur som lidit tillräckligt. Av all snö jag varit så glad i. På väg till och från fjällstugan har vi i flera veckor sett älgar ligga i en sjökant. Bara ligga. Till synes ganska apatiska. Förmodligen både trötta och hungriga. Det är verkligen lidsamt! Onödigt!

På väg hem från fjällen efter påsk låg en kalvstackare alldeles invid vägen. Ensam. Trött. Med räknade dagar är jag rädd. Som många andra denna vinter. Plågsamt och ledsamt tycker jag. Som jägare och djurvän.

Jag gjorde såklart väldigt korta fotostopp (mer som rullande halvstopp) för att inte störa eller stressa dem. Gör inte det!

I lördags såg jag fler liggande älgar. Längs en annan väg. Mot andra fjäll. Mitt mål för dagen var Sorsele och River hotell. Länsföreningsstämma för Jägareförbundet Västerbotten.

Ett fint och mysigt hotell. Passande (vild) inredning för dagen. Mycket staplad ved. Även inomhus.

God stämning och många trevliga och intressanta människor. Både kända och okända. Självaste generalsekreteraren för Svenska Jägareförbundet var där. Bo Sköld. Han talade bland annat om vår position som stolt jägare och medlem i förbundet. Om vårt stora engagemang i djur, natur, miljö, samhälle, kultur, upplevelser, hälsa, mat och tillvaratagande. Bland annat. Vilken himla bra positionering vi har! Vi har dessutom ett viktigt jakt- och viltvårdsuppdrag. Ett uppdrag vi haft i 80 år. Som vi tagit och tar mycket väl hand om.

Jag blev vald som ordinarie ledamot i styrelsen. I Jägareförbundet Västerbotten. Jag ser verkligen fram emot mer givande arbete tillsammans med de andra engagerade styrelsemedlemmarna och jaktvårdskonsulenterna.

Du är väl också medlem?

 

 

2 kommentarer

Add Yours
 1. Miranda Frings Håf

  Det har verkligen varit synd om djuren denna vintern. Livet kan vara hård. Känns märkligt att kalven är utan ko….känns lite misstänksamt att kon sköts på jakten, förre kalven? Ogillas! Grattis till din ordinarie plats i styrelsen. Din engagemang får mig att tänka tillbaks då jag va aktiv i olika föreningar. Mycket slit, mycket gnäll och lite fritid. Allt sådant har jag tackat nej till, i all framtid. Då jag är frisk, vill jag göra allt annat än att sitta i styrelser. Då vill jag va fri som en fågel ❤ ha ett fint slut på veckan. Kram ❤

  Gillad av 1 person

  • detvildalivetinorr

   Ja verkligen hårt liv! Vad som hänt kon får vi nog aldrig veta.
   Tack så mycket! Just det här styrelsearbetet gillar jag skarpt. Mycket intressant, utmanande, tänkande och verkställande. Då är det en fröjd att engagera sig. Ett viktigt jobb- och förtroendeuppdrag.
   Ha en toppenbra helg! Med mer tältning kanske? Kram! 🧡

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s