På glid mot påsken

Det har varit mycket jobb i veckan. Mycket som ska slutföras dessa tider på året. Oavsett om man har tid med det eller inte så ska det göras. Går det inte så går det ändå. Nu har jag faktiskt bockat av de flesta punkterna och det känns alltid tillfredsställande skönt. Mellan arbetspassen har det även varit en hel del välkomna skidaktiviteter.

Jag har hunnit svetta upp mig på både snöskor och skogsskidor. Vilka himla fina dagar det varit under veckan!

Tisdagen deltog äldste sonen Edward på sitt allra första skolmästerskap/kommunmästerskap i längdskidor. I Norsjö. Ett välordnat arrangemang där barnen till och med fick vallningshjälp om de ville. Här drar han iväg.

Så himla spännande! Väl i mål var han väldigt nöjd över sin insats och att jag inte skickat med honom så himla varma kläder (vilket jag har en tendens att allt som oftast göra). Vi hade dock ingen koll på resultaten förrän på eftermiddagen då det var prisutdelning på skolgården. Det visade sig att Edde åkt hem en silvermedalj i sin klass. Fantastiskt roligt! Stolthet från alla håll och kanter. ❤

Onsdag var det dags för förskolans skidtävling. För Henry och Harry. Den sistnämnda var dock hos ”farfars” som hjälpte till att rodda i livspusslandet då Harry hade en tid hos logopeden. Henry var taggad till tänderna för skidtävlingen.

Han valde det längre spåret, med den större utförsbacken. Såklart. Jag fick jogga för att hinna med i spåret. Väldigt roligt och välarrangerat även detta årliga evenemang. Med både choklad- och russinstationer. Henry hann knappt i mål förrän han frågade om han fick åka ett till varv. Jamen självklart! ❤

På prisutdelningen fick alla duktiga barn applåder samt var sin guldmedalj av förskolans egen fina ”frökenkulla”. Det bjöds även på fika och påsksånger av barnen. Mysigt!

När Harry kom hem på kvällskvisten blev det mången krokodiltårar då han insåg att han missat skidtävlingen. Stackars liten. Vi har lovat att försöka kompensera för detta i fjällen. Ja nu tar vi lite välförtjänt påskledighet och styr kosan mot fjällvärlden. Hönorna verkar också ha tagit påskledigt och dragit ner på äggproduktionen. Det kan de nog förtjäna. Glad påsk på Er alla!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s