En glesbygdsmamma berättar…

En mamma i glesbygd. Det är jag. Skulle inte vilja ha det på något annat vis. Älskar att bo i skogen. Att mina barn växer upp där. Naturnära. I alla årstider. I alla väder. Med gårdens alla projekt och vardagsäventyr.

I fredags hade jag och Henry lite ledig egentid. Vi smidde viskande äventyrsplaner innan de andra åkt iväg. Kokade varmchoklad och värmde bullar. Packade ner i en ryggsäck. Startade skotern och drog iväg.

Tog oss tid att njuta av solen och kolla in omgivningarna. Spekulera, fundera och skratta. Sedan drog vi till grannbyn. Bjöd kompisar på utefika.

Två tvättäkta glesbygdsmammor. I vårvintersolen.

Det här kan man väl verkligen kalla glesbygdsfika?

Henry stannade kvar hos kompisarna. Jag körde hemåt. I sakta mak. Skoterkörning är kanske inte den bästa rehabiliteringen för min ”navelamputation” men ändå värt det. Under solen.

Jag bytte fordon till bil. Hämtade äldste sonen på skolan. Provianterade lite och fyndade ett fint vinställ som ju passar perfekt här i hemmet i skogen.

Söndag morgon blev jag väckt av en väldigt exalterad son. Edward. Han hade haft en lyckad jakt på sitt nya jaktspel och ville att jag skulle kolla. Jag kravlade mig upp. Kollade på klockan. Kollade på jaktbytet. Halv sju. Fast egentligen var ju klockan halv sex. Kan vi snälla bara ha normaltid. En gång för alla. Jag kollade ut. Kände inga vibbar av sommartid. Inga alls. En dryg decimeter snö hade anlänt dagen till ära.

Senare under dagen bjöds vi i alla fall på mer fint vårvinterväder. Fler snögrottor.

Mer snölek.

Fika på inglasningen. Soldyrkaren Normas favoritplats när solen börjar värma. Enda gången hon kan tänka sig ligga på lite hårdare underlag. Livsnjutaren.

Stor del av helgen har jag även lagat en massa mat. Inför påsk i fjällvärlden. Medan glesbygdspappan bland annat ”lagat till” sina fina dovhjortstroféer.

Idag har glesbygdsmamman skjutsat och hämtat barn. Jobbat med åkeriarbete. Varit på inte mindre än tre promenader. Det här vädret ropar ju bara att man ska bege sig ut.

I afton när Henry ropade att han ville gå på promenad var jag inte heller sen att haka på. Med hundarna. Äventyrspromenad. Kvällssol.

Nu ska den här glesbygdsromantiska trebarnsmamman hänga tvätt nummer två, kolla några jobbmejl, kvällspinka hundarna och sedan hoppa i säng. Läsa bok i pannlampans sken. På återseende! ❤

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Add Yours
  1. Tomas med shiban

    ursäkta att jag kommenterar som ett tok inatt (jobbar natt på skäret och övervakar bara en skärm) blev lite nyfiken bara vilket åkeri ni driver/jobbar på? och var ni köpt den liggande älgen på bilden brevid vinet =) ,var rackarns vad dina vänner ser bekanta ut oxå tycker jag även känner igen kompisen din här :p

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s