En dag när livet och döden slår till…

22 mars. Det har varit en högst minnesvärd dag sedan åtta år tillbaka. Det var den dagen vår förstfödde föddes. Edward. Drygt två veckor överbakad och med två dygns kamp utan bedövning blev han slutligen tvungen att komma ut i världen. Livets första luftburna andetag. Oftast väldigt klok och empatisk, noggrann och nära till skratt. Med lite tålamod och mycket känslor.

Den här morgonen vaknade han strax före fem. Inte helt ovanligt. Vid sex hade vi väckt småbrorsorna och dukat fram tårtfrukost med paket. Åtta ljus på tårtan som bestämt skulle vara en köpt prinsesstårta. Till födelsedagsmiddag hade han beställt ”närodlat” fläsk med löksås. Väldigt påtagligt hur snabbt tiden går. ❤

Innan jag lämnat barnen på skola och förskola tog min farmor sitt allra sista andetag. Signe. Livets sista andetag. Min pappa meddelade. Efter ett snabbt besök på jobbet drog jag vidare för att säga ett sista adjö till farmor. Hon var inne på sitt 96:e år i livet. Döden var inte helt oväntad. Kanske inte heller oönskad för hennes del. Min lilla norrbottniska farmor. Liten på jorden men stor i orden. Vi var väl inte så nära som jag hade önskat men jag kände mig ändå påtagligt disträ och fylldes av en viss tomhet och ovisshet. Som ett av husen jag passerade på vägen.

Väl på plats var farmor iordninglagd. Fridfullare än på länge. Omgiven av värme från mången nära och kära. Kaffe och kaka. Farmor skulle garanterat haft en åsikt om man behövde det sistnämnda eller inte. Översatt från Överkalixmål.

Kanske är de nu återförenade någonstans. Farmor och farfar. ❤

Väl hemma och åter till livet fortsatte kalasandet. Åttaårskalaset med nära och kära. Brorsorna, mormor, morfar, farmor, farfar och farbror Fredrik. Tack till alla på plats och till alla grattisar på håll. ❤

Livet går inte i repris. Inte vad vi vet i alla fall. Ta vara på det! På bästa (valfria) sätt. ❤

8 kommentarer

Add Yours
 1. trillingfarfar

  Ett stort grattis till er Eddie! Och ja, livet går som sagt inte i repris. Deltar också i sorgen efter din farmor. 95 år är en aktningsvärd ålder, och vid det laget är man väl nog nöjd att få sluta sin färd här på jorden.Vi som fått leva några år här på denna underbara jord har nog alla fått uppleva både sorg och lycka i varierande mängd. Det gäller bara att förstå att njuta av livet i nuet och inte hänga upp sig på småsaker i vardagen. Ni tycks vara omgivna av goda vänner och har funnit er plats här på jorden, så jag önskar er allt gott i väntan på en ny jaktsäsong!

  Gillad av 1 person

  • detvildalivetinorr

   Ja så är det verkligen! Det gäller att ta tillvara på livet, att titta framåt och inte så mycket bakåt. Att tänka positivt och leva sitt liv precis som man själv vill. 🌟
   Ha det så jättebra och hoppas på en fin vårvinter även hos Er!

   Gilla

 2. Tomas med shiban

  min mamma dog i januari jag vet inte om ni hade fonus där eller nån liknande men gissar det ,vi hade dom och är så imponerad vad dom kan hitta fina grejer ställa upp som ängelns som jag antar är ditställd efter dödsfallet ..hos mamma hitta dom ett ljus föreställande en ängel oxå som stod brevid henne och lyste (antar jag) jag orka inte fara dit och se henne död tyckte det var nog jobbigt se henne sjuk och sovande i slutet för mamma gick allt så fort hon fick cancer i sept och dog i början av sitt 72a (hon skulle fyllt i juni) år

  Gillad av 1 person

 3. mittisiktet

  Döden ska vara en naturlig grej sägs det. Jag hade aldrig sett en död människa förrän några år sedan. Tyvärr hade personen förolyckats, så det va en otrevlig syn 😩 Jag har aldrig tagit mitt eller andras liv fle givet, jag som fick min dödsdom vid 14 men fortfarande lever 😊 Det som är trist med döden är, ju äldre jag blir, ju fler av mina nära och kära faller bort ❤ ha en fin dag o kram på Er alla ❤

  Gillad av 1 person

  • detvildalivetinorr

   Ja det är synnerligen otrevligt! Overkligt. Lidsamt. Man blir extra varse om att livet förr eller senare tar slut. Mer och mer med tiden.
   Ja du har verkligen fått kämpa! Det gör du så bra. Keep going strong! Stor kram! 💖

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s