Äntligen!

Äntligen har lite vårtecken och vårkänslor infunnit sig här i Västerbottens inland. Det har varit ganska kalla nätter men flera fina dagar då solen verkligen börjat värma. Jag och Henry var hemma tidigare en dag och gick på ”bobpromenad” längs vår hemmaväg. Vardagsglädje.

Riktigt bra vardagsmotion. Att dra bob. Hundselen underlättar dragandet. Kantskärningen försvårar då bobben såklart ska dras upp på varje sådan.

Ljuset är tillbaka och har liksom tagit över. Det har gått fort. Jag har inte riktigt hängt med och glömmer ofta att dra ner rullgardinen på kvällen. En stressfaktor. Att tro att man försovit sig varje sådan morgon…

Lördag morgon körde jag hemifrån just efter fem på morgonen. Mot utbildningsuppdrag i Umeå. Det blev ganska fort ljust. Jag kom på mig själv med att kolla på klockan hur många gånger som helst. Var tiden verkligen rätt? På väg hemåt vid fem på afton var det fortfarande ganska ljust. Solen höll på att gå ner.

Fredag var jag och tvillingarna lediga. Vi for på skoteräventyr i vårsolen. Kollade mårdfällor och pausade uppe på ett berg för apelsinpicknick och snölek. Så himla härligt att bara känna på lugnet och vårsolens tilltagande värme.

Siri hängde också med. Glad i hågen.

Väl hemma gjorde vi upp en eld i grillkåtan. Man vill helst aldrig gå in sådana här dagar. Vi fixade lite snabblunch i form av man tager vad man haver. Korv och baconinlindad ost. Inväntade efterlängtade besökare.

Lekte lite mer i snön. Sol och istappar. Till och med lite vårdroppande har kunna skönjas.

Skogen har blivit prickig under veckan. Mycket snö har lättat bördan på träden. Av sol och vind. Den snö som är kvar klamrar sig klumpvis fast. Idag åker nog ännu mer. Det är riktigt mycket vind idag.

Förutom att det äntligen är vår har vi också äntligen hittat ett roligare sätt att handla mat på. Att minimera handlingstiden. Det var min svåger som tipsade om det och nu har vi testat. Handla hemma. Man klickar helt enkelt i det man vill handla på nätet, betalar och skickar in inköpslistan. När man bor i skogen som vi gör kan man inte få maten hemkörd men man kan istället bara sladda in på Ica och hämta ut allt prydligt, färdigpackat i påsar (det funkar bara från Ica-butiker i större människobyar än så länge). Så himla enkelt och snabbt. Mycket roligare!

Imorgon blir en spännande dag! Jag ska äntligen operera min navel. Få en ny navel. Jag har väntat i prick ett år och tre månader. Min mage blev lagad för några år sedan, efter tvillingarnas framfart där inne men den nya naveln blev inte alls bra och har vållat mig en del bekymmer. Nu hoppas jag att det ska bli slut på det. Håll tummarna för det och för massor av fina vårdagar. ❤

 

 

 

 

2 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s