Tankar om att tänka positivt…

För några dagar sedan lyssnade jag på ett avsnitt ur Lev Podcast. En favoritpod. Den handlar mycket om livet i Gällivare men är i mångt och mycket väldigt applicerbar på hela Norrland. I avsnittet där Sofie Lantto intervjuades blev det mycket prat kring livsglädje och positivt tänkande. Jag började klura på mitt eget tänkande…

Jag tycker att jag för det mesta är ganska positiv. Jag tror att jag upplevs som positiv. Visst har jag dagar då jag känner mig mindre så men de glömmer jag snabbt bort. Jag vaknar alltid trött men också med förväntan och glädje inför dagen. Eller ja, efter kaffe i alla fall.

Livet har verkligen inte varit helt enkelt. Speciellt inte de första delarna i mitt snart 40-åriga liv. Allt man är med om (både bra och dåligt) gör ju dock en till den man är. Det som har varit har varit. Man måste se framåt. Äga sitt eget liv och sin egen glädje. Uppskatta livet. Allt. Litet som stort. Tänka positivt.

Mina tankar är mina. Mina glädje är min. Mitt liv är mitt.

Amanda (i podden) sade något om att man blir lite som man ofta tänker. Det tål att tänkas på minsann. Att tänka positivt. Det gäller att hitta sin egen glädje. Sin egen lycka. Det är ju faktiskt enbart upp till en själv. Jag tycker att jag är ganska bra på det. Oavsett vad omvärlden tycker om det. Däremot är jag ganska känslig för negativism hos andra. Speciellt från nära och kära. Då blir jag fort mindre positiv. Tänk om man alltid kunde möta det negativa med det positiva. Det ska jag jobba på! Jag tar tacksamt emot tips!

Har du tänkt på hur du tänker?

Vad gäller min slags livsglädje i vardagen är söndagen ett bra exempel på en sådan dag. En vackert solig och gnistrande vinterdag. Med familjen. Frisk luft. Flera skidturer. En med Harry och hundarna. Harrys längsta tur någonsin. Några kilometer. Han valde väg. Tog paus ibland. Ramlade. Skrattade. Kämpade. Efteråt for jag en egen sväng. Med hundarna. Naturen gör mig alltid positiv. Glad.

6 kommentarer

Add Yours
  1. Solweig

    Härligt inlägg! Det är viktigt att försöka vara positiv i livet. Sedan är det som du skriver att det man får med sig i ryggsäcken påverkar jättemycket. Tror att vi som kan slappna av och njuta i naturen får massor av hjälp där! Ser det lilla och kan njuta av det. Du ger barne en fantastisk start när de får vara med ute! Har försökt att tänka så här med mina egna barn när de växte upp”Vill man få in naturen i huvudet så får man ta ut huvudet i naturen”! Kram!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s