Förberedelser…

Hela helgen har mestadels handlat om förberedelser. Inför kommande veckas sportlov. I fjällvärlden. Maken har jobbat mycket. Jag har jobbat när inte han har jobbat. Hemmatiden har jag varvat med tid i köket och tid i snön. Med barnen. Vi har gjort skidspår…

Åkt skidor. I nygjorda, hemmagjorda spår. Tränat backträning kring gården. Harry på väg ner. Henry reden nere. Ställer argt bort skidorna i snödrivan. ”Dumma skidor”. Det är tur att det snabbt går över.

Värmer upp oss inne mellan varven. Gör massor av mat inför fjällresan. Det är guld värt att ha mycket förberett även om det tar sin tid. Mycket tid i förkläde.

Jag har förberett vildsvinskebab, viltgryta med dov, hamburgare, fläskpannkaka och korvstroganoff bland annat. Så himla tacksam jag är över alla rikedomar i frysen. Mitt i allt blev jag sugen på att baka också. Att testa göra lingonbiskvier. Jag känner ofta att jag vill hitta på nya saker med just lingon. Det bäret är en utmaning! Bästa sylten och saften men mer då? Vad brukar du göra av lingonen? De här biskvierna blev i alla fall både goda och roliga (så himla rosa). En ny favorit.

Igår fick vi välkomnat besök av skid- och skoterburna vänner. Fika, surr och lek.

Även hundarna fick leka av sig. Med besökande hundar. De äldre höll sig på sin kant medan ynglingarna verkligen fann varandra.

Siri och Vide. ❤

Vi vinkade av familjen och kan konstatera att i en skoterpulka gäller verkligen följande; ”finns det hjärterum så finns det stjärterum”!

På kvällskvisten skulle äldste sonen på disco i människobyn. Han var laddad till tänderna. Jag också. Jag fördrev väntetiden i elljusspåret. Bra spår! Men jag minns verkligen inte att det var så himla kuperat (i tonåren har jag gjort några varv där). Några riktigt läskiga backar bjuder Norsjöspåren på. Jag höll mig på benen dock. Hurra!

På tal om skidor har ju Vasaloppet gått av stapeln idag. Jag är verkligen sjukt ointresserad av sport men höll koll på teven mellan varven idag. Det är något speciellt med just Vasaloppet. Mer än ett sportevenemang. Jag såg målgången, både herrarnas och damernas. Fick gåshud. Vilken bedrift det är. Tänkte på min bror Robin som åkte förra året. Han har inte åkt en meter skidor sedan dess. Snart står han nog där igen.

Vi firade Vasaloppet med utefika i sönerna nya snöfort. Ja det gjorde vi igår också. Mysigt! ❤

Nu är vi nästan helt förberedda. För fjällen. Trevligt sportlov alla!

 

 

5 kommentarer

Add Yours
  1. Eva Isaksson

    Lingon parafait är det godaste inom parafait sfären. Det syrliga ” gifter ” sej så fint med det söta. Vattnas i munnen bara av att tänka på den smaken.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s