En tisdagslista…

Tisdag är veckans sämsta dag. Oftast. Tycker jag. Alla är trötta. Den här tisdagen har dock varit produktiv och inte så tröttsam som vanligt. Trots andra dagen med morgontemperatur på minus 30 (i låglandet). Det firar jag med en tisdagslista. Inspirerad av Nettelblad.

  1. Hur gammal är du?

”Bara” 39 år. I några månader till…

2.  Hur gammal känner du dig?

Ibland som 20, ibland som 55 men oftast där emellan.

3. Var bor du?

Tjärnliden, Västerbotten, Sverige.

4. Vad har du gjort idag?

Jobbat med bokföring och åkeriarbete (lite längre än jag tänkte idag). Energigivande, vänskapliga samtal i bilen (det är då och där man passar på). Hämtat barnen på fritids och förskola. Inte ett enda bråk i bilen (kors i taket). Hämtat post. Lagat mat (spagetti och köttfärssås av rådjur och gris). Matat djur. Släppt hundarna ut och in, ut och in. Pysslat med sönerna (lärt oss vika papperspåsar och dekorerat dem). Nattat sönerna (efter fruktstund). Börjat packa och skriva listor inför helgens spännande jaktäventyr. Läst dokument inför morgondagens styrelsemöte med Jägareförbundet. Bloggar. Ser på nyheterna. Funderar på om jag borde färga håret eller inte? Ikväll.

5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?

Helt klart höst. Och vinter. Jag måste välja båda. Hösten för att den innebär jaktstart. Viktig ingrediens i mitt liv. Otroligt vacker är hösten. Goda bär. Och inte så varm. Vintern, också himla vacker. Frost och snö. Minusgrader. Jakt, fjällen, skoterkörning, snögrottor och skidåkning.

6. Är du beroende av något?

Nära och kära. Jakt. Samt snus.

7. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

Här. Hemma. Hemma bäst. I skogen.

8. Vad är du på för humör just nu?

Glad, fundersam, förväntansfull och lite orolig. Spretigt.

9. Vilket är ditt favoritgodis?

Mörk choklad. Helt klart.

10. Vilken är din favoritaffär?

Oj, jag är sällan på affärer men om jag är det så väljer jag helst någon loppis eller Cykel- och fiskecenter i Skellefteå, Jakt & Trofé i Boliden, Lundhags i Järpen samt Blommor & Ting i Norsjö. Åhléns och Ikea kan också vara roligt. Ibland.

11. Är du en morgon- eller kvällsmänniska?

Utan tvekan en kvällsmänniska. Det är då jag hinner mest. Är mest inspirerad. Har mest tid. Är minst trött.

12. Har du blivit sydd någon gång?

Kanske lite för många gånger? Sex gånger (magen fyra gånger och ryggen två gånger). Har väntat ett drygt år på sjunde gången. Snart kanske? Härligt med tre månaders vårdgaranti som det så fint heter…

13. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

MIn man. Han gör ofta det.

14. Är du blyg?

Lite grann. Ibland. Eller bara väldigt norrländsk.

15. Vad heter du i andranamn?

Margaretha. Olidligt när jag var liten. Helt okej nu, så länge jag tänker att jag ärvt det efter min bonusmamma och inte efter den biologiska versionen.

16. Vill du gifta dig?

Jag har aldrig haft drömmar om giftermål men nu har jag varit lyckligt gift i snart tio år. Själva bröllopet var helt magiskt. Kunde inte blivit bättre. I fjällvärlden. Med de bästa. ❤

17. Har du något smeknamn?

Mamma är kanske inget smeknamn, snarare en fin, livslång titel. Om man förtjänar den vill säga. Min kompis Heidi kallar mig Moniz och maken har en hel uppsjö med smeknamn till mig. Halvgulliga kan vi kalla dem.

3 kommentarer

Add Yours
  1. mittisiktet

    Min Margareta fick besked om cancer här om dagen. Blev så ledsen. Visste inte att du bär samma namn. Då nära går bort eller blir sjuka, kommer tankarna. Inser att ju äldre jag blir, ju fler mistar jag 😢 Ha en fortsatt fin vecka 💖

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s