Inspirerad. Av det vilda.

Jag har alltid känt mig inspirerad av det vilda. Av skog, vatten, fjäll och vilda djur. Av frisk luft och uteliv i olika former. Till stor del har jag nog min far att tacka för det. Som präglat mig mot det vilda. Vad är det mer som gör att människor, som jag, dras mot det?

I veckan har jag tänkt extra mycket på detta. Drömt, planerat och inspirerats. Som till exempel av den här boken jag lånade på biblioteket i början av veckan.

Mycket bra! I vinter måste jag bara få till en riktig tur med hundspann igen.  Någon timme i alla fall. Det är hur härligt som helst! Ljusstaken är också ny. Med kottar på. Såklart. Jag hittade även en himla fin upplyst hare…

På tal om levande ljus känner jag mig alltid lika imponerad av människor som lever väldigt enkelt. Som förr i tiden. Så himla mycket kunskap de besitter. Så himla bra de är på att leva och ta vara på livet. Ni måste bara se ”Gubben i stugan” på SVT Plays öppna arkiv.

Jag är dock en riktig bokfetischist men har lugnat mig med åren. Inte vad gäller läsning men vad gäller bokinköp. Nu utnyttjar jag biblioteket mycket mer och ”Bokbörsen” där man kan köpa begagnade böcker i fint skick och till bra pris. Jag har till och med rensat ut bland mina böcker och har nu endast två stora bokskåp kvar. Det är stort för mig. I veckan var jag dock nödgad att beställa två nya böcker, en till mig och en till barnen. Med tema skog. Jag tog skotern till brevlådan idag (vintertid får vi posten två kilometer nedanför gården) men de hade tyvärr inte kommit.

Vad hemskt jag skulle tycka det var om allt blev digitaliserat. Även böckerna. Jag har dock även mer digitala inspirationskällor. Om jag absolut måste begränsa mig till tre så säger jag: Bucketlife och Träningsglädje och @alex.hagglund på Instagram (hoppas hon startar en blogg snart). Kloka, levnadsglada och med mycket frisk luft. Ge mig gärna fler tips på dylika.

I verkligheten finns det många jag inspireras av. Nära och kära. De är så viktiga! Viktigast! ❤

Jag har ju även riktig skog runt hörnet som ständig inspiration. I förrgår var det otroligt blitt väder. ”Trettondagsblian” kanske? Den dagen bjöd på en lite extraordinär solnedgång. Kanske för de återkommande minusgradernas skull?

Fotograferat i grannbyn Fraukälen.

I morse här hemma på gården var det också extra fint. Eller så var det för att jag hade en ledig dag. Ganska kallt men väldigt vackert. Hur många hundar kan morgonpinka till denna vy? Jag är sååå tacksam att bo så här! Vid vägens ände. Utan närliggande grannar.

Dessutom fick jag några timmar egentid i toppfågeljaktskogen. På skidor. Med vintersol.

Det är alltid jobbigt hemåt när man bor på ett berg. Det är också alltid spännande bortåt. Med nedförsbackar och med skogsskidor. Möjligheten att svänga och bromsa är ytterst begränsad. Men roligt är det! Här for vi…

Sjönk ner lagom nere på myrarna där temperaturen närmade sig minus 20. Gjorde inget ”doppidike” idag.

Vi skidade och skidade utan att se ett liv men hittade till slut en tjäderbetad tall med tillhörande spillning. Det går inte beskriva hur himla glad man blir av att i alla fall se det. Bajs.

Det var dock en hel del av både rävspår och mårdspår där. Jag hoppas att tjädern hittat en riktigt bra och avskild sovplats och att mården istället besöker en fälla som vi har inte långt därifrån.

Ikväll har vi enligt sönernas önskemål lekt fiskdamm med fredagsmyset, sett toppfågeljaktfilm och haft myspys. Även hundarna. Friskluftströtta. Som vi. Bästa tröttheten.

Nu ska jag hoppa i säng och drömma om tjädertuppar i topp, ett nytt tält och ett riktigt tjockt liggunderlag. God natt och trevlig helg! ❤

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s