Nyårsfirande bland fjäll och underställ…

Fjällvärlden fortsatte att bjuda på snö, dimma och en hel del minusgrader. Man blir lätt lite desorienterad i allt det vita. Vi fortsatte hålla oss kring Tjaktjaure vid uteaktiviteter. Här från en av promenaderna med vänner och hundvänner…

Några lugnare stunder med pyssel och pussel. Med betoning på några. Stämningen är på topp även för de små under fjällbesöken. Det blir fort livat inne i stugan de första dagarna. Ute är bäst.

Nyårsafton firade vi med vänner som också har stuga eller husvagn på Sandvikens Fjällgård. För att alla skulle rymmas att äta middag ihop hyrde vi en stuga där vi alla tretton just så pass rymdes att klämma in oss. Finns det hjärterum så finns det stjärterum. ❤

Frostigt, snöigt och vacker naturkonst.

Det är inte bara konsten som är naturlig här. Alla människor också. Ingen bryr sig heller nämnvärt om vad de har på sig. Jag hade faktiskt svidat om från underställ just denna kväll men tjocksockorna fick hänga med. Så himla skönt!

Trerätters plockmiddag hade vi lyckats få ihop. Suovas till varmrätt. Kladdkaka och tomtebloss till efterrätt.

Sönerna är ganska kvällströtta så vid tiosnåret välkomnade vi det nya året med kramar och svävande lyktor. I år hade maken tänkt till och tagit fram en sådan där gasolbrännare till lyktorna. Första året som vi rätt snabbt och enkelt fick upp alla lyktor i luften. Ackompanjerade av näst intill full måne, stjärnor och snöflingor. Så himla fint!

Nytt år! Mer snö och mer dimma på nyårsdagen.

Hamburgare till middag. Utanför stugan.

Edward hade pratat om att han gärna ville testa att snöbada. Sagt och gjort. Bastu och snöbad till efterrätt.

Igår åkte vi hemåt. Det snöade hela vägen. Det har verkligen kommit imponerande mängder snö hemmavid. Det var många år sedan det var så här mycket så tidigt. Om Bondepraktikan stämmer ska det dessutom bli dubbelt så mycket som mängden snö på trettondagen. Spännande!

Hoppas ni alla haft toppentrevligt nyårsfirande!

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s