Förbi och framåt… 

Igår anlände vi till fjällstugan. Till fjällparadiset. Jag har just kommit in efter en kvällspromenad i fjällmörkret. Det snöar en del, man ser inte mycket men fjällen är fjällen oavsett. 

Det var dålig sikt uppe på fjället idag så vi höll oss kring stugan. Det finns inget dåligt väder för att tolka bob… 

Om alla dessutom hade en overall som vår vän Petra. Då skulle vi alla synas i alla väder… 

Jag har funderat på året som gått. 2017. Jag gjorde en sådan där ”Best nine” på Instagram…

Det känns som att jag har många jägarvänner där. Jag undrar om det är likadant här? Den här bloggen har nu funnits i drygt ett år och jag har snart haft 50 000 besökare. Det är ju helt fantastiskt! Stort tack till Er som hänger med! 💚 Ni får gärna berätta vad ni vill se/läsa mer eller mindre av.

2017 har det varit en hel del jakt men även mycket annat som året normalt brukar bestå av. Arbete, utflykter, vardagsäventyr, fjällresor och en hel del frisk luft. Kära familjen på hemma bäst i skogen. Nära och kära, gamla goda vänner och nya goda vänner. Ett ganska socialt år har det varit även om jag önskar att jag var ännu bättre på det eller snarare att jag hade mer tid till det.

Jag har gått ner till att vara anställd på halvtid och egen företagare på halvtid. Totalt har det dock blivit mycket mer än en heltid men det får man nog räkna med inledningsvis tror jag. Roligt och utmanande har det varit. 

Jag har kört många mil bil och en del andra fordon. I arbetet och för nöjes skull. Mycket i Norrland men även några svängar söderut. Åreresan i juli med familj och vänner är en tradition. Något att varje år se fram emot. För alla. 

Nytt för 2017 var bland annat vårt finska tillskott Siri, en ny bössa, fyra hönor, ett utedass till fjällen, fina loppisfynd, en ny hemmaskoter och en ny båt. Nya insikter under året var bland annat att sluta banta en gång för alla, att jag är för styrd av jantelagen och att jag är kass på att marknadsföra mig själv. Jag får jobba vidare på detta under kommande år.

Jag har även insett att jag är lite rädd för att sätta upp mål. Förmodligen för att jag då känner att jag till varje pris måste nå dem. Men så är det ju faktiskt inte. Det är inte alltid målet som är målet utan vägen, resan och erfarenheterna mot det. Eller? Så här kommer några mål: Ännu mer friluftsliv och friskluftshet. Mer må-bra-saker för kropp och själ. Mycket jakt, fiske och fjäll. Mer som en önskelista kanske än mål är även ett nytt tält, ett nytt kök, jaktresor och en resa till Island. Om tid finnes skulle jag även vilja göra klart ett bokprojekt men det målet får nog ligga kvar under några år.

Har du några mål, löften eller önskningar inför 2018?

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag Er från fjällvärlden! 🌟

2 kommentarer

Add Yours
 1. Ann Rumbleinthearctic

  Jag gillar att läsa om ditt vardagsäventyr och fjällresor men brukar inte vara så kräsen 🙂 Härligt med en resa till Island. Jag har ju som alltid även mer frilufsande som ett av mina mål. Har du testat att sätta upp flera små delmål istället för stora mål. Jag känner ofta att jag sätter upp mål som är helt omöjliga att uppnå, då blir man ju ofta mer besviken då man inte når dem. Men sätter man upp fler mindre mål som man sedan når så blir man ju på bättre humör direkt 🙂 Hoppas du får ett fint nyårsfirande uppe till fjälls och god fortsättning!

  Gillad av 1 person

  • detvildalivetinorr

   Tack så mycket Ann! Mer frilufsande kan aldrig bli fel! Jag har alltid varit lite dålig på delmål, fokus blir på det stora målet hur jag än gör. Får kanske sätta upp mindre mål helt enkelt eller strunta i dem?!
   Happy New Year over there! 🌟

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s