Nu är det nära!

Dagen före dopparedagen. Mycket ljus, värme, gemenskap, förväntningar och en och annan sparktur. Lite mer julbakning också. Igår gjorde jag pepparkakssockerkaka med morot och äpple samt pepparkaksdrömmar.

Fredagsfys efter det. Med hundar och spark i gnistrande vintermörk skog. På egen hand tänkte jag. Så tänkte inte tvillingarna. Det var inte helt lätt att styra med två femåringar på sparken. Vi körde av och ner ibland. Men roligt var det. Och svettigt.

Fredagsmys blev utomhus. Med hela familjen. Snö och eld. Kan det bli bättre?

Grillade godsaker mellan sparkturerna.

Marshmallows och S’mores. Det sistnämnda är väldigt gott och enkelt. Grilla en marshmallow och kläm den genast mellan två (choklad)kex.

Sönerna påbörjade även ett ”snögrytprojekt”…

Idag har vi jobbat vidare på den, jagat en stund och sedan haft julfika och julmys med tre av mina (fem) fina småsyskon med respektive. Vi skulle ta en syskonbild. Tillsammans med mina söner. Det gick väl sådär men roligt hade vi!

Nu är det lugnt och stilla här hemma. De små förväntansfulla sover. Snön lyser vit på taken, endast Mona är vaken. Jag har tagit fram jultröjan men tänker nog inviga morgondagen med snöcamouflage och jakten på julharen.

Nu ska jag hjälpa tomten lite på traven. Skriva lappar, gömma julklappar och ledtrådar. Det är tio minusgrader ute och månen ser ut som en mandarinklyfta. Vackert!

Julafton firar vi här hemma på gården tillsammans med nära och kära. Platsen och sällskapet är det viktigaste tycker jag. Och snö såklart. Jag önskar Er alla en riktigt God Jul! ❤

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s