Katastrofgranen & vilda juldekorationer…

Den första katastrofen med granen är faktiskt det faktum att den är gjord av plast. Vi som bor i skogen och äger skog har en plastgran inne till jul. Lite pinsamt. Den kom in i familjen av praktiska skäl då tvillingarna var små och stövaren liten. Ja ni förstår nog. Till dess fördel är den jämn och fin, släpper inte så många barr och ställs bort som den är med ljusslingan kvar. Nästa år är det nog dags för en riktig igen. De luktar ju så himla gott! Hur som haver klädde vi vår luktlösa skapelse redan förra veckan. Egentligen skulle jag vilja klä den helt själv och med noggrant utvalda dekorationer. Så ser dock inte verkligheten ut då man har barn och de tycker ju att det är lika roligt som jag. Ja två av tre i alla fall. I år fick de gå all in själva…

Den fick som två stjärnor där i hörnet i vardagsrummet. Bredvid den är hundsängarna. De sistnämnda föranledde katastrof nummer två. När stövaren kom in och bökade ner sig i bädden bökade hon även ner granen. KRASCH! Av alla våra fina vilda julgransdekorationer var endast troféer kvar. Ja alla mer tåliga och mindre fina bollar klarade sig såklart.

Ljusslingan dog också. Väldigt trist men det är ju faktiskt bara materiella ting. Ingen gjorde illa sig. Inte ens granen. Granen fick en ny plats i vardagsrummet. Vi införskaffade en ny ljusslinga, en mycket bättre. Dekorationer pysslades ivrigt. Kottar målades och kristyr tillverkades med passande (för oss) motiv. Jakthundar, vilda djur och skotrar bland annat.

Som ni ser klarade sig en älg också. Och en räv. Medan vi pyntat och julstädat har det slagit mig hur mycket av våra juldekorationer som har ett visst vilt tema. Ja det har vår inredning i vanliga fall också men jag tänkte visa lite av vårt ”julhemma”.

Tjädern sitter i köket och önskar god jul. Till köket köpte jag även en ny julgrej förra veckan. Lokalt inhandlad.

Traditionella, pålitliga ljusstakar i köket. Flankerade av hyacinter som fått aningen för lite vatten av mig. Hoppas de tar sig innan svärmor kommer. Från detta fönster ser man även ut till vår inglasade altan (pensionärskuvösen).

Till köket kommer man direkt från hallen. I hallen har jag några dekorationer hängande. Bland annat detta kottehjärta som hängt med några år.

Till ytterdörren tänker jag varje år att jag ska göra en krans men jag verkar aldrig få tid till det. En julig skylt har den i alla fall fått. Då kanske tomten hittar hit?

Från köket kommer man sedan till vardagsrummet. Där katastrofgranen står. Där den mysiga öppna spisen finns.

Här inne har vi likadan ljusstakar som i köket men här är de flankerade av ”hariga tomtar”. Inköpta på Åhléns tror jag. Där finns mycket fint.

Fin blev även mården med lite glitter i håret.

Min älg blev i år juligare än någonsin.

Vår ”huvudstake” fick sällskap av en gullig hjorttrio (inhandlade lokalt för några år sedan).

På tal om hjortar fyndade jag en jättefin ljusgrej på den lokala blomsterhandeln förra veckan. Där finns också mycket fint.

I vårt stora vardagsrum har vi en stor soffa men ett ganska litet bord. De vanliga ljusstakarna står kvar men med röda ljus och en lite mer julig ”duk” under.

På övervåningen finns mindre pynt men den här ljusstaken jag köpte på Ikea för flera år sedan är fortfarande lika mysig. Trädtoppar mot trädtoppar. De verkliga var också helt vita tills igår då regn anlände men förhoppningsvis blir de snart vita igen. Snö är utlovat på lördag och på julafton brukar det ju alltid snöa. Det är sedan gammalt.

På trappräcket hänger en ljusslinga med ”nävergranar”.

Björkdekorationer finns även i sönernas rum. Och en massa annat så klart. Där sparas det inte på julpyntarkrutet.

Vår toalett, björktoaletten, är också sparsamt dekorerad. En liten tomte och någon räv som jag tycker fungerar året om.

Ja nu är det jul i vårt hus. Jag har några paket kvar att slå in men jag känner mig otroligt lugn. Lite väl kanske. Har jag verkligen inte glömt eller missat något inför julhelgen? Den som lever får se…

 

8 kommentarer

Add Yours
  1. trillingfarfar

    Otroligt fint pyntat inför julen hos er, katastrofgranen till trots! Här har vi nog fortfarande en skogens gran som barrar nästan varje år. Något år så har den faktiskt börjat göra skott och låtit bli att ”barra av sig” Detta år så var vi ej tillräckligt uppmärksamma, den drack upp allt vatten över andra natten och sedan var det slut med det drickandet. Ha det gott i ert fina hem och platsen ni valt att bo på!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s