Vita vardagsäventyr…

Ute fortsätter det att vara vintervackert. Vitt. Frostigt. Massor av upplegor (snö i träden). Njutning för ögon, balsam för själen. Som en stor kram inifrån. Det kan även bjuda på träningsglädje och friskluftshälsa. Att dra iväg med turskidor, hundar och pannlampor rätt ut i vinterskogen är bland det bästa jag vet. Det blir alltid mer eller mindre äventyrligt. Igår kväll var det några minusgrader och lite lätt snöfall.

Hur härligt som helst. Ända tills min pannlampa tvärdog. Utan förvarning. Som tur var hade jag endast några hundra meter uppförsbacke kvar. Vilken tur att det inte var tvärt om! Det var varken klart väder eller månljus som vägledning men lite mysigt var det trots allt. Man känner sin litenhet.

Imorgon har väderprognoserna hotat med regn. Det kändes nästan som en omöjlighet. Ovillighet framför allt. Jag kände ett extra stort behov att njuta av allt det vita och vackra idag. Imorgon kan det se helt annars ut…

Vintersolen dök upp, på väg ner, på eftermiddagen. Ljusade upp tillvaron ytterligare.

Mörkade ner. I varma färger.

Ikväll tog jag chansen att åka på äventyrsskidtur igen. Jag hann bara fara så började det komma snöblandat regn från himlen. Väldigt blött. Det gick fort i skoterspåren och tungt i lössnön.

Massor av spår även idag. Hararna är verkligen på gång nu. Med en stövare som draghund bör man se upp kring dylika…

Ja skogsfåglarna också. Här har en orre legat och vilat för att sedan ta till vingarna. Vackert!

Jag tog en lite mindre tur idag. I slutet skulle vi (jag och hundarna) över lite öppet myrvatten med tillhörande dike. Jag åkte på skrå längs det mest öppna och tänkte sedan att skidorna skulle kunna fungera som en bro över diket. Precis när jag hittat jämvikt över diket och lade så mycket tyngd som möjligt på stavarna tvärdog pannlampan igen. Idag var jag dock mer beredd. Hade en extra liten pannlampa i fickan. Så med så mycket tyngd som möjligt på en stav lyckades jag fiska upp den och dessutom ta mig över torrskodd. Tjohoo!

Men kära tomten! Jag önskar mig verkligen en bra pannlampa, minimalt med sladdar och med litet batteri som dessutom lyser i flera timmar. Norma önskar sig en ny sele och att matte undviker äventyr med vatten tillsammans med henne. Siri önskar sig också en sele till den dagen hon är stor nog att dra (nu får hon springa lös vilket hon inte alls har något emot). Wilda tycker det är lite trist att vara pensionerad från dylika äventyr men är nöjd om hon får en till korvtårta. Tack på förhand från Tjärnlidenskogen! ❤

 

 

 

2 kommentarer

Add Yours
 1. Katta Bucketlife

  Älskar de här små vardagsäventyren. Och promenader i vintermörka skogar med snö – det är ljuvligt! Har fallit pladask för turskidor och tog en lunchtur på sjön igår. Noterade förvånat att det regnade (isigt regn) trots 15 minusgrader. Hur går det till, haha!?

  Har också önskat mig en pannlampa av tomten. Hoppas på en riktig brakare, för oj vad de behövs här 🙂

  Gillad av 1 person

  • detvildalivetinorr

   Ja visst är det underbart! Förutom regnet då, det anlände hit upp idag som förutspått. Trist. Men imorgon är en ny dag!
   Ha ha ja en pannlampa är verkligen en nödvändighet i glesbygden! En av mina tvillingsöner uppmärksammade gatlyktorna i grannbyn i höstas. Jag förklarade funktionen. Han tyckte det var konstigt. ”Har de inga pannlampor och ficklampor här?” 😅

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s