Med ljus i hår…

Luciadagen. Så mycket mys, ljus och fina sånger. Julstämning. I alla tider har jag sett Luciamorgon på TV men senaste åren har såklart sönernas Luciamorgon på förskolan varit det jag sett fram emot mest. Nya dräkter till i år, tvillingarnas sista år på förskolan. Harry skulle vara snögubbe (som ni såg i förra inlägget) och Henry skulle vara ren. Världens finaste. Här med hemmabakade lussebullar i olika former. Det fungerar alldeles ypperligt. Precis som vi människor gör. Olika.

Efter sjukdom var de dock inte helt pigga för förskolan idag. Inget Luciafirande där. Riktigt trist. För alla. Men vad ska man göra? Ja vi gjorde vårt bästa och dukade fram julfika med mys. Bänkade oss framför Luciamorgon på TV:n.

Det var väldigt fint i år. Ganska traditionellt. Det gillar jag. Vad gäller Lucia i alla fall. Ibland är sångerna helt moderniserade och oigenkännliga men inte detta år. Tvillingarna var dock inte lika imponerade som jag. Hade hellre varit på förskolan. Efter Lucia, när morgonen började ljusna, stod termometern på elva minusgrader. Vackert! På väg på möte. Ner från skogsberget i vinterskrud.

Själv har jag också haft ljus i håret nu ikväll. Inte så Luciavackert utan mer som glesbygdsljus. Men nog sprider det ljus alltid.

Hoppas ni haft en mysig dag med mycket ljus, fika och stämning! Har ni inte det eller inte fått nog av ”Luciandet” så tycker jag att ni ska titta in här. Hos Skogens mest stämningsfulla Lucia. ❤

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s