Andra advent med känsla för snö…

Det har kommit massor med snö under helgen. Tung snö. Vacker snö. Lördag morgon hade jag några timmars egentid. Jag släppte ut stövaren med pejl på medan jag stökade fram frukost. Innan jag ätit klart hade hon fått upp en hare. Jag skyndade på med jaktkläderna. Nya för dagen tack vare Jakt & Trofé i Boliden. Spände på mig skidorna. Blöta, tunga flingor i det nollgradiga snölandskapet. Det gick lite halvtungt med skidorna men jag gav mig iväg. Efter en stund föll bössan pladask ner i snön, vapenremmen gick av. Typiskt. Tillbaka hem och byta rem. For iväg med skidorna igen. Nu gick det ännu tyngre. Jättetrögt.

Jag vände om hem igen. Bytte till snöskor. Mycket bättre. Normas hardrev buktade uppe i ett närliggande berg. Jag kämpade mig uppåt. Svetten lackade men oj så fint med all snö.

En liten paus för att fota lite av naturens konstverk.

När jag äntligen kämpat mig upp till löpan började drevet komma åt mitt håll. Jag gjorde mig beredd. Här ser ni harens och Normas framfart.

Då helt plötsligt bröt Norma bara. Jag såg på pejlen hur hon rundade berget och drog raka vägen hemåt. Igen. Det här hände som bekant även för någon helg sedan. Så himla märkligt. Jag funderar på om hon mötte något hon inte ville möta? Jag ropade men hon hörde mig nog aldrig. Det var bara att skynda nerför igen och hemåt. Ett bra träningspass blev det minsann.

Resten av helgen har det varit mer jakt, mycket skottning, kojbygge, bobtolkning, gigantiska snöbollar, besök av vänner, middag i grillkåtan och väldigt gott julbord på Stadskällaren i Lycksele.

Julbord är ju väldigt svårt att fota snyggt men himmelens gott var det. Och i trevligt sällskap. Söndag hann vi med lite mer julbak. Andra adventsfika. Chokladsnittar med kanel samt morotskaka med pepparkaksfil och apelsin. Hur gott som helst. Med alla tiders finaste snögubbe. ❤

En riktigt trevlig adventshelg! Avslutades tyvärr med febriga tvillingar. Hur var Er andra adventshelg?

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s