Människans bästa vän…

Hunden. Och frisk luft. Gärna i kombination. Det har varit ganska kyligt i veckan men himmelens vackert. Jag har försökt insupa äkta D-vitamin när jag haft möjlighet. Det gör så gott!

Vintersol och skägglav. Hur fint som helst? Har ni smakat skägglav? Det är visst ett riktigt överlevnadstips. Men det ska kokas länge. Jag måste prova någon dag.

De här kalla dagarna har jag vissa kvällar gått och lagt mig utan att dra ner rullgardinen. Det gör jag i och för sig ganska ofta den här årstiden, då det är mörkt när man lägger sig och mörkt när man vaknar. Fullmånen har lyst en del under vecka men det har också norrskenet. Svårt att förklara det magiska med att blicka ut över det vid sängdags. ❤ Även morgnarna har varit vackra. Det är alltid vintervackert då det är mången minusgrader. Här vid en av våra närliggande träsk…sjö alltså. De flesta sjöar heter träsk härikring. Någon sade att namnvalet handlar om utlopp och inlopp, hur vattnet är förbundet med annat. Det måste jag undersöka vidare.

Idag har det kyliga övergått till snö och vind. Mycket av bägge. Afton och kväll skulle jag till och med kunna säga lite snöstormigt. Jag får nog ta sats när jag ska på jobb i Lycksele imorgon. En bra kväll för julbak. Polkaknäck och Mozartäppelkulor.

En bra kväll för pyssel och mys också. Människans bästa vän Norma hänger gärna i köket och agerar gärna kudde.

Åt en eller två.

Åt olika håll.

Alla borde ha en ”stövarkudde”! ❤

 

 

2 kommentarer

Add Yours
  1. Katta Bucketlife

    Men alltså, de där soffliggarbilderna – man smälter ju 🙂 Stövare är så fina också.
    Det är inte klokt vad allt blir vackert när det är kallt. Även om det kan bita ordentligt att vara ute så känner mig aldrig så uppfriskad som när jag kommer in efter en promenad eller skidåkning i bitande minus 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s