Alla sätt är bra. Att ta sig ut i jaktskogen…

Fredag morgon när dagen grydde drog jag och Harry ut i harskogen med Norma. Harry fick välja färdmedel och det blev skidor och pulka.

Självklart en hel del fika också. Kaffe, varm choklad, lussebullar och pepparkakor.

Daniel hade varit ute och jagat fågel. Vi möttes upp. Fixade till sockar och skor.

Norma betedde sig rätt märkligt den här dagen. De två först hararna drev hon bara en liten stund för att helt avbryta och komma tillbaka. Konstigt! Tredje gången gillt höll hon dock i bra. Det börjar vara en del snö på sina ställen…

Vi delade på oss för att passa och få en skottchans. Jag och Harry gjorde upp en eld för att hålla värmen. Harry passade även på att såga sig en liten julgran som han senare band fast i pulkan.

Haren var listig och höll sig nästan uteslutande i tät skog. Den överlistade oss. Vi var tvungen avbryta för att skynda oss hem och göra oss vuxna klara för festligheter i människobyn Lycksele. Firmafest med Daniels jobb. Julbord och Pistvakt. Väldigt trevligt men nog sved det lite när vi åkte hem på lördagen i världens finaste uteväder. Väl hemma gick jag på promenad med hundarna i sista ljuset. Sommarvägen hem till oss är vintertid endast en väg för skotrar, skidor och skor…

Idag, söndag och första advent var en ny heldag i skogen. Edward hade åkt till farmor och farfar. Henry och Daniel for på fågeljakt medan jag och Harry tog nya tag i harskogen. Spår fanns det minsann.

Dagens färdmedel var till fots och med åkmadrass…

Medan vi tog fikapaus i vintersolen hörde vi några väckskall från Norma som slutligen gick över till drevskall. Ljuv musik som får håret att resa sig på armarna. Av njutning. Ja hela vinterskogen är njutning. Att bara sitta där och titta. Lyssna. Fika.

Vi mötte upp Daniel och Henry. Den sistnämnde var också väl rustad för jakt med egen (trä)bössa som farfarn gjort. Harry hade istället med ett svärd (som också farfarn gjort) som han skulle ha vid urtagning…

Men det blev ingen hare den här dagen heller. Normas drev var lite halvknaggligt och när det blev dötappt och hon kom tillbaka kopplade jag. Vi hade nämligen mer saker vi skulle hinna med i det korta dagsljuset.

Vi sadlade om till skotrar och for ut med mårdfällorna. Bättre sent än aldrig.

Preppade med bland annat Trapperns lockmedel…

Fantastiskt fin himmel på vägen hem. När ljuset var på väg att ge vika för mörkret.

Avslutningsvis önskar jag Er alla en trevlig första advent! ❤

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s