Ut i kylan. Med beslutsångest…

Det har varit två ganska kylslagna dagar. Termometern har legat kring tjugostrecket. Otroligt vackert och friskt ute. Orrarna har visat sig från sin bästa sida när jag haft jobbardagar istället för jaktdagar. Typiskt!

Himlen har varit pastellfärgad varje morgon. Snön och frosten glittrat i både ljus och mörker. Det är som naturens eget julpynt. Oavsett temperatur är det skönt att få frisk luft. Både för kropp och knopp. När jag jobbar i Bastuträsk brukar jag och min vän Gabbe gå lunchpromenad när tillfälle/tid ges. Hur mycket värt som helst. Vi är dessutom ganska lika i det fallet att vi kan köra fast vid något otroligt vackert (tycker vi) i naturen. Ta tjugo bilder (minst) var på solen, en tall, lingonris eller något annat fint. Vi får även tillfälle att dryfta, fundera och filosofera kring allt mellan himmel och jord. Energipåfyllnad.

Någonstans läste jag att människor är som snöflingor, alla är vi unika. Så också våra tankar?! På sista tiden har jag funderat mycket kring beslut. Rätt stora beslut och hur man fattar dem? Hur ofta fattar vi egentligen beslut bara utifrån vad vi själva tycker och tänker? Självklart måste man ibland väga in andra människor också beroende på vad beslutet gäller men jag tror ändå att jag i alla fall är ganska dålig på ”positiv egosim”. Jag vill ofta göra så mycket jag kan för andra. Vara snäll. Kanske lite för mycket. Det finns fördelar med det såklart men också nackdelar. Ibland vet jag knappt vad jag egentligen vill. Det får bli en mörkerpromenad på det. Kanske kommer jag till insikt eller så får jag fly tankarna och beslutsångesten en stund.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s