Norrlänning på vift…och hemma.

Veckan som gått känns som att den haft fler dagar än en vanlig vecka. Ibland hinner man med många uppdrag och många platser under en vecka. Måndagen var jag hemikring och på jobb i ett frostigt Bastuträsk. Hur fint är inte det gamla pumphuset vid järnvägen? Det borde verkligen kunna användas till något.

Tidigt på tisdag morgon körde jag till flygplatsen i Skellefteå för att ”hoppa” på ett plan till Stockholm. Fick uppleva en mäktig soluppgång ovan molnen. Synd bara att flygplansfönstren inte direkt var nyputsade…

Efter en heldag i Stockholm på fördjupningsutbildning i yrkestrafikens lagar och regler för YKB-lärare lyckades jag hitta rätt tåg för vidare resa mot Örebro. Till min bror Robin med familj. Där stannade jag till onsdagen och hann gosa med mitt allra första syskonbarn. Världens sötaste Alice.

De visade mig runt lite i Örebro. Mycket mer höstigt än vintrigt. Här på promenad vid Svartån. Ån var dock mer brun än svart men huserade en massa orädda fåglar.

Efter en god persisk middag påbörjade jag resan hemåt. Tåg, buss, flyg och bil. Nu längtade jag verkligen hem. Hem till familjen och lugnet i skogen. Det är väldigt mycket intryck för en norrlänning i storstäder. Främst ljud, massor av ljud. Ovana ljud.

När vi gick ner för landning i Skellefteå välkomnades jag av norrsken från flygplansfönstret. Ännu mer mäktigt än soluppgången. Bilen startade trots att den var näst intill ”permafrostad”. Jag var hemma mitt i natten. Gick ner till ladugården och kollade till hönorna. Stannade till under gårdsträden. Njöt av lugnet och vinterkylan.

Torsdagen var det åter jobb i Bastuträsk och hemmatid med mina nära och kära. I ett mer och mer vintrigt hemma bäst.

Fredag eftermiddag styrde jag kosan mot Lycksele. Styrelsemöte och kretsordförandekonferens med Svenska Jägareförbundet Västerbotten.

Mycket intressanta diskussioner kring olika projekt, älgjakten, rovdjur, inventeringar och annat. På kvällskvisten avrundades det med gemensam middag i skogskåtan.

Roligt att träffa både bekanta och mindre bekanta i ”Sveriges största jaktlag”. Tillsammans är vi starkast. På det en lite kort men god natts sömn i en stuga på rådjursvägen.

Lördagens konferens missade jag. Istället var jag på utbildningsuppdrag (YKB 2 och Säkra lyft) åt MUEK i Lycksele. När jag kom hem överraskade mina fina killar med utemiddag i grillkåtan. Hemmagjord gräddstuvad pyttipanna.

Till efterrätt grillade vi julskum (i brist på marshmallows). Det gick fint det också. Lördagen till ära.

Bästa lördagsmyset!

Idag har jag och sönerna varit till Burträsk. Jag ska berätta mer om det en annan dag för nu måste jag sova några timmar och ladda upp för en ny händelserik vecka. Sov så gott!

 

 

2 kommentarer

Add Yours
 1. trillingfarfar

  Härliga bilder som gör att man längtar till min barndoms vintrar med ordentligt med snö och kyla. Trots att jag flyttat endast ca 20 mil söderut så är skillnaden markant, plus det att naturen verkar gå mot ett allt mildare klimat! Det känns på något vis så avlägset när vi kunde trampa upp kilometervis med skidspår i skog och över ängar och skidsäsongen varade i flera månader. Nu har mitt barndomslandskap också förändrats och de fina vintrarna är ett minne blott. Förstår mig inte på folk som suckar och klagar över snö och några köldgrader. Hör nog till dem som hatar dessa mörka och slaskiga vintrar som nu tycks ha blivit bestående.Är bara så härligt att se hur dina killar får växa upp med naturen runt hörnet! Hoppas att också våra trillingbarnbarn får en vit och härlig vinter detta år, med massor av uteaktiviteter! Ha det gott där ute i snön!

  Gillad av 1 person

  • detvildalivetinorr

   Tack snälla! Ja mer vinter till folket! Här är det också skillnader klimatmässigt, inte alls lika mycket snö som förr. Snön kommer ofta senare och är betydligt varmare med mycket skarpföre. Det är trist men jag ska verkligen inte klaga, vi har trots allt vad man kan kalla riktiga vintrar. Minus nio i skrivande stund och snö är utlovat flera dagar denna vecka. Hoppas att det stämmer!
   Ha det så jättebra och hoppas att ni också får av det vita guldet. ❄

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s