Ögonblick ur vinterdagar…

Vilken fin helg. Med mycket väder. Lördag var det skarpt vinterföre. För skarpt för hundtassar och jakt. Bättre med promenader och att kasta gamla äpplen till älgarna…

…och myslunch i grillkåtan. Med marshmallows och kaffe till efterrätt.

Lördagskväll började det snöa och blåsa. Det fortsatte under stor del av söndagen. Fars dag. Hur mysigt som helst. Efterlängtade stora snöflingor till efterlängtad egentid med maken.

Siri hittade några orrar men de flög långt och det var verkligen inget ”smygföre” heller då den nya snön inte riktigt mjukat upp den gamla. Men det är så himla roligt att se Siri förstå vad hon ska göra.

Myrar är vackra även vintertid men ännu mer luriga. De håller inte riktigt och man ser inte heller var man sätter fötterna. Jag myrvattenfyllde en av mina skor. Sånt som händer.

Himla mysigt att få fira fars dag med maken i jaktskogen. Självklart även med paket och gofika tillsammans med sönerna. Och med farfarn som lekte med barnbarnen medan vi var på jakt. Morfarn, min pappa, fick gratulationer per telefon. Han var också ute i jaktskogen, där han också trivs som bäst.

Efter en sväng i skogen med stövaren var hela familjen bara ”tvungna” att lufta skotrarna en sväng. Efterlängtat det också. Av alla.

Magiska ögonblick bjöd vintern på även idag. Vinterhimlen. Inte snö men en massa fin vinterfärg. Jag var tvungen stanna flera gånger på väg från jobb. För att insupa allt det vackra. Det gjorde renarna också, både här och där…

Hoppas att ni också fått samla en massa ögonblick i vinterskrud. Eller i vilken skrud som helst. Nu ska jag försöka samla lite sömn istället. Imorgon blir en tidig start då jag ska hinna både till Stockholm och Örebro. Alltid lite nervöst då jag inte vet exakt vart jag ska men det löser sig nog. Förhoppningsvis. En lite desorienterad norrländsk glesbygdsbo på vift. Ha ha!

2 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s