Ljus i mörkret…

Det har varit väldigt mycket jobb denna vecka. Jag inledde veckan med åkeriarbete från morgon till sena kvällar med några mindre avbrott för tvillingarnas utvecklingssamtal och besök hos ”ögondoktorn”. Det var lite kyligare nätter då och himlen bjöd verkligen på magi.

Över den så kallade ”sommarvägen” hem till vår gård…

Samt över ”vintervägen” till hemma bäst…

Förr i tiden trodde man, här uppe, att beroende på hur norrskenet såg ut blev det riktigt kallt (bågformationer) eller mildare väder (mer fladdrande norrsken). Själv tänker jag fortfarande att det är ett tecken på kyligare temperatur. Det har det också varit. Några nätter i alla fall. Dagtid har det varit ganska milt och till och med regn. Väglaget har verkligen inte varit det bästa. Igår kom dock nederbörden i snöform hemmavid. Mycket bättre!

Jag har gjort många mil i bil denna vecka. Roliga och varierande jobbuppdrag på olika orter. Styrelsemöte med Jägareförbundet Västerbotten och workshop kring ”Framtidens jakt”. Det är verkligen roligt och inspirerande att det händer så mycket i Jägareförbundet. Att saker analyseras och faktiskt verkställs. Det gillar jag skarpt. Både ”snack och verkstad”. Genomtänkt.

Jag har även varit på första träffen med AC inland – ett nybildat nätverk för driftiga kvinnor i Västerbottens inland. Inspirerande över alla förväntningar. Imponerande med alla driftiga kvinnor. Vilka otroliga kunskaper och kompetenser som finns härikring! Vilka ljus i vintermörkret, ljus som verkligen behövs i vad som nu och då kan kallas glesbygdsmörkret. Men vi ger inte upp oavsett hur mörk glesbygden försöker göras. En riktig energiboost var det att träffa alla. Ser fram emot nästa träff! Känner Du att Du också hör dit så sök upp gruppen på Facebook.

Avslutningsvis lite ljus i mörkret här hemma. ”Huvudljusstaken” har fått sällskap av en tjäderskalle. Siris första. Vidareförädlat jaktminne. Jag måste nog köpa en till ljusstake…eller hitta på något annat?

Trevlig helg! ❤

3 kommentarer

Add Yours
 1. Katta Bucketlife

  Åh vad lycklig jag blir av att läsa om ert nätverk för drivna tjejer – vill skapa ett sånt här också! Hade en visionsdag i ladan i onsdags, om hur vi kan skapa jobb här framöver, det var också otroligt kul. Tror det finns så mycket potential och jag tänker att alla nog egentligen vill bo såhär, men de vet inte om det än 🙂

  Och så….norrsken…jag har fortfarande kvar att uppleva mitt första medvetna norrsken. Längtar bedrövligt mycket!

  Gillad av 1 person

  • detvildalivetinorr

   Ja alltså det måste du bara göra! Helt otroligt inspirerande! Vilka drivna tjejer det finns! Som skapar jobb där de vill bo och/eller jobb som de vill ha ”helt enkelt”.
   Ja alla borde ju bara vilja bo så här! På tal om det, har du läst Jenny Strömstedts senaste krönika i Expressen? 😊
   Hoppas, hoppas du får uppleva norrsken snarast! Det är ganska vanligt här men alltid lika magiskt! 💛

   Gilla

   • Katta Bucketlife

    Jaaa, jag läste den och bara ”precis så!”. Hade några kompisar från Stockholm här i helgen och det är något med naturen och tystnaden. Vi brukar kalla det the Särna bug – de flesta som kommer hit berörs och längtar tillbaks. Det handlar ju om naturen, lugnet och att den där världen vi lever i uppe i huvudet rinner bort.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s