Inspirerande vinterdagar…

Sista dagarna har det varit allt från nollgradigt till minus 12. Dagen kan inte bli annat än bra då den inleds med denna vy…

Eller denna…

Väldigt inspirerande och energigivande. Den här tiden på året måste jag ha mycket tid oavsett vad jag gör eller vart jag ska. Det måste finnas utrymme för diverse pauser att insupa och fota det vintervackra.

Ibland är det vintervackert med visst glesbygdsvemod. Inspirerande för fantasin men också sorgligt…

Mer och mer vinter blir det i alla fall. Nästan varje kväll har det snöat, mer eller mindre. Siri håller span från nysnöig bro…

Idag var jag och tvillingarna lediga med utflyktsplaner. Vi inledde dagen med lite väl tidig men lång och lugn mysmorgon. Jag hann till och med dricka flera koppar kaffe och i alla fall bläddra igenom en jakttidning. Henry och Siri myste (eller säger man mös) på kökssoffan…

Sedan var det dags för minst en timme i bilen (med flera viltspaningspauser). Mot Rote och gudmor Annelie med familj. Flera rådjur såg vi varav en ”enhorning”…

Det var snö, sol och vinterdimma om vart annat. Henry undrade (bland annat) varför solen följde efter oss och varför det snöade så konstigt…varför snön for liksom bortåt istället för bara nedåt. Jag försökte förklara att vi ju körde relativt fort med bil. Henry funderade en stund och konstaterade sedan att det måste ju vara så att snön inte vill bli påkörd…Man måste bara älska barnens helt egna logik! ❤

Framme hos våra goda vänner. På med mer kläder för utelek. De har en stor sjö precis nedanför deras sagolika hus. De bor som i ett vykort. Lite och tunn is på träsket. Hur roligt som helst för nyfikna femåringar. Och självklart kan man göra snöänglar även på en brygga…

Gudmor Annelie med hund- och tvillingmys..

Och självklart kan man använda en älgpulka även till annan last…

Hamburgerlunch på gång…

Efter lunch drack vi kaffe och åt kaka inne. Spanade in alla besökare i Rotes ”fågelby”…

Om ni tittar noga på bilden ovan ser ni att det inte bara är fåglar på besök där…som finnspetsägare är de inga favoritdjur direkt men nog är de söta alltid…

Idag. Ikväll. Har jag även blivit faster för allra första gången. Mina söner har fått sin första kusin. Varmt välkommen till världen brorsdotter! Stort grattis till dina föräldrar igen. Vi ses på någon vecka. ❤

Resten av denna fina veckan blir det några trevliga jobbuppdrag för mig och sedan en efterlängtad helg med @norrlandsstintorna som också kommer att bjuda på inspiration, energi, utevarma kinder och förhoppningsvis jaktlycka. Önskar Er detsamma!

 

 

 

 

 

4 kommentarer

Add Yours
  1. trillingfarfar

    Vad härliga, inspirerande bilder! Jag är absolut en vintermänniska, visserligen har alla årstider sin charm. Men minusgrader och ett tunt snötäcke som möjliggör skidåkning och ett istäcke som håller att strosa omkring på ger livet livskvalité som inte alla förstår att ta vara på. Ha det gott!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s