Att höra sin egen röst…

…är ganska genant. Jag tycker själv att jag låter ännu mer norrländsk än vad jag faktiskt är. Att bli inspelad i skogen, under jakt, är dock att föredra. Att prata om saker som ligger en varmast om hjärtat gör saken mycket bättre. Till och med himla roligt. Idag hade jag besök av en väldigt trevlig Åza Meijer från Sveriges Radio, P4 Västerbotten. Hon hängde med på harjakt med sin finurliga ”radioryggsäck” i Tjärnlidenskogen.

Vi hann surra lite innan direktsändningen (jag hade inte riktigt förstått att det var just direktsändning men det var nog lika bra det) från skogen utan att hon egentligen berättade vad vi skulle prata om. Det enda jag fick frågan om före var vilket mitt favoritljud är. Snabbt bestämde jag mig för att det är när ens jakthund får upp viltet i fråga och drar igång skönsången (ståndskall eller drev). Vilket är ditt favoritljud?

När vi precis börjat sända fick Norma upp en hare. Favoritljudet live. Så himla lyckat! Radioprogrammet heter ”Förmiddag i P4 Västerbotten” och det spelades alltså in idag, den 12 oktober. Jag ska försöka få till en länk här nedan och vårt prat finns drygt två timmar och 34 minuter in i programmet.

Dagens ”jaktradioprat”…

Vi hade gått högt uppe i skogen för att ha så bra mottagning som möjligt på radiogrejorna. Det finns gott om radioskugga i de här skogarna. Norma drev i ungefär 80 minuter innan jag kopplade henne under ett litet tappt på en väg. Jag behövde nämligen åka tillbaka till jobbet.

En himla trevlig dag! Trevligt var det även för två år sedan när förmodligen världens trevligaste filmteam var hemma hos oss i två dagar. De filmade och ställde en massa kluriga frågor inför filmprojektet ”Jag är jägare – en dokumentär”. Helene och Peter var så trevliga att jag glömde bort att de hela tiden (nästan) filmade och när de for hem insåg jag att jag gått i långkallingar hela dag två (när vi var inne)…Nåväl, det skulle ju visa verkligheten.

Filmen hade premiär förra året. En fantastiskt fin film. Med många intressanta människor. Från alla håll. Filmen tar verkligen upp alla håll av jakten också. Utom egentligen själva dödandet. Jakt är ju så mycket mer! Nu finns filmen även digitalt, på Youtube. Jag ska försöka länka även den här nedan med förhoppningen att alla ser den. Kanske speciellt icke-jägare…

 

 

 

 

6 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s