Den där Jantelagen… 

Mellan jakter, uteliv och andra trevligheter är det en hel del jobb. Nu är det en slags mellanperiod med många olika järn i elden. På uppvärmning. Mycket fokus på mitt egna företagande. Häromveckan var jag i Lycksele på möte och konferens för utbildare inom truck, maskin och YKB. Intressant och viktigt. Att förnya och utveckla. Utmanande och inspirerande. Inspirerande är även själva platsen. Ansia. Vem vill inte ha ett sådant här namn (med tillhörande skylt) på sin gata? 

Eller en sådan här fondvägg? Skulle absolut funka hos oss…

I förrgår var jag på första (av åtta) affärsseminarier som kommunen och Region Västerbotten håller i. En seminarieserie för företagare. Platsen för kvällen var Bastuträsk. Järnvägsknuten. 

Personligen skulle jag vilja vara bättre på marknadsföring, marknadsutveckling och att inte vara så himla ”Jantelagsstyrd”. Varför är jag det? Är du det? Som egen företagare finns det inte många fördelar med det tänker jag. Handlar det om självförtroende? Självkänsla? Prestationsångest? 

Jag är väldigt ambitiös och ödmjuk tycker jag. Jag är positiv och framåt men ändå mer introvert än extrovert. Jag behöver nog bli mer modig vad gäller vissa saker. Finns det någon kurs i det?

Utmana sig själv ska man visst göra. Jag gör det ganska ofta, på olika sätt, men jag verkar ska förbli hur jag är. På gott och ont. Mona Eriksson. Här nedan med min kompis Jessica förra veckan… 

Vi var på en kvällsutflykt till Umeå. På jaktkväll med Fjällräven och Svenska Jägareförbundet i Umeås bästa butik. Utebutiken. 

Väldigt trevlig vuxenkväll! Trevlig kväll var det även igår. Efter både jobb och jakt stod jag på ängen utanför huset. Tittade på halvmånen och dimman som gled in. Kantade av skymningsljus och höstfärger. Magiskt! Helt utan Jante. 

Imorgon är en ny dag. Mer jobb. Mer liv. Helst utan Jante igen. Och en trevlig helg på det. Till alla! 🖤

2 kommentarer

Add Yours
 1. gunnelfo

  Kul med utveckling och utbildning. Håller med om att Jante borde pensionera sig. Känner igen din känsla. Det senaste året har jag tränat mig i att inte känna efter för mycket och överanalysera alla eventuella minus som kan uppkomma. Har tagit till mig Nikes slogan: JUST DO IT! Trevlig helg till er!

  Gilla

  • detvildalivetinorr

   Ja jag tycker att jag har blivit något bättre på att inte överanalysera och att ta för mig lite mer men jag har lång väg kvar. Du kanske kan ha en kurs kring detta i vykortet? Det vore inspirerande! 😀 Kram och hoppas ni haft en supertrevlig helg! ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s