Vänskap & Jaktvarma tassar…

Förra veckan bjöd på mycket regn och dimma, jobb och jakt. Lite trist med allt regnande men det var friskt och myggfritt i alla fall. Både skogsfåglar och harar har varit i rörelse. Roligt att se även om det inte blev några klockrena hundjobb just då. Mest regn…

När helgen närmade sig fick vi besök av vår vän Kjell från Göteborgstrakten. Hans finfina Molly var också med.

En beagle ger mig alltid lite hjärtevärk. Av saknad. Efter vår Röja.

Kjell hade även med fina presenter till sönerna. Jaktryggsäckar till mer rörlig jakt. Fyllda med godsaker. Överlyckliga söner.

Medan Kjell och Daniel jagade fågel jagade jag och sönerna hare med vår Norma. I väntan på upptag…

Sönerna har varit rätt så goda vänner under helgen. Det värmer verkligen. Tänk vilka fantastiska äventyr som väntar dem i skog och mark i framtiden. Om de vill.

Norma fick upp en hare efter ungefär en halvtimme. Drev på bra. I drygt 90 minuter. Nästan inget på väg. Jag sprang hit och dit för att ta tillvara på ett eventuellt skottillfälle men de bästa gick mig förbi då en av sönerna behövde gå på ”skogstoaletten” en gång och en annan skar sig i fingret nästa gång. Nåväl, så är det att jaga med barn. Alla fick i alla fall frisk luft och skogsvarma tassar.

Resten av helgen hade jag besök av min barndomsvän Maria. Vi jagade fågel med Wilda och Siri en dag. Hittade en tjäderkull och fick jobba upp pulsen lite men de drog vidare. Bättre lycka nästa gång. Vi samlade många kilometer och ögonblick i höstskogen. Smög, fnissade, blötte ner oss och fikade…

Lördag kväll var vi vaken lite för länge. Tiden går fort när man har roligt. Söndagen kom vi oss ut lite senare än tänkt i harskogen. Tillsammans med tvillingarna. Kokade kaffe, åt äppelmuffins, sågade och täljde…

Norma fick upp en hare. Krånglig. Ovanligt många tappter men hon kämpade tappert på. Under tiden fick vi även besök av en jämthund från grannmarken. Väldigt trevlig. Henry vill nu ha en sådan när han fyller år i oktober. En jämthund och en lövblåsare…

När ni är ute på jakt glöm då INTE ett (minst) kit med första hjälpen. Plåster och dylikt. Bra till både stora, små och fyrbenta! Denna helg har jag plockat fram det inte mindre än tre gånger. Inget allvarligt dock.

Det tar tid att lära sig hantera kniv, såg och annat. De tränar flitigt de små. Även hemmavid… 

Summa summarum har det varit en supertrevlig helg med mycket gemenskap. 🖤 Hade jag kunnat klona mig hade jag även åkt till Hälsingland och jagat med @norrlandsstintorna. Det får bli en favorit i repris senare. Bägge delarna. 

Hoppas Du också haft en toppenhelg! 

 

4 kommentarer

Add Yours
  1. trillingfarfar

    Härliga bilder på en jättefin natur och skönt att barnen får och vill vara med på jakt! Förhoppningsvis fortsätter de på den jaktliga banan när de blir större. Våra två barn blev det inga jägare utav, men absolut inga jaktmotståndare! Hejar nog på gubben och hunden och tycker att viltkött är smaskens! Ha det gött!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s