Regntungt & Hemmagjort 

I helgen har det regnat, regnat och regnat. Ute har vi varit ändå. Med hundar och barn. Inte lika mycket som vanligt dock. Tråkigt. Men mycket blev gjort inne. Städning, bakning och många pysselprojekt… 

Örhängen av älgtänder och renhorn. Kanske man skulle gjort något mer på de sistnämnda? Ritat, ristat, bränt något? Vad tycker du?

Hösten inbjuder till mys i olika former och man kan bara inte ha för många ljusstakar! Av en gammal älgskalle blev det två nya. Av hornen alltså… 

Vi höstfixade med annan belysning också. Med lampor vi gjort tidigare. Av leksaksdjur. Harry grävde även fram en rävjakttavla som han ville ha i sitt rum och det måste ju uppmuntras. Så här mysigt gjorde han…

Edwards höstmysfix blev så här… 

Nu måste jag snarast göra en till lampa. Till Henry. Förra helgen hann jag i alla fall äntligen göra ett knivbälte till Edward. Han fick själv vara med och rita mönster samt välja färger… 

I samma veva gick Wildas halsband sönder. Jag provade göra ett i samma stuk som ovan då jag liks höll på med ”nitar och läder”. Funkade fint.

Sönerna har också pysslat på. Flera fina kort och presenter till mormor och morfar. Det är nämligen inte bara från himlen det regnat. Även från ögonen. För en dryg vecka sedan gick deras gråhund Niko bort. Hastigt. Oväntat. Dagen före bästa dagen på hela året. För Niko och morfarn. Älgjaktspremiären. Du fattas oss alla Niko! ❤ 

Igår åkte jag och sönerna till Burträsk för att leverera presenterna personligen. Morfarn hade dessutom namnsdag. 

Tillsammans med mormorn, i regnet, var vi även till min barndoms ”skogslekpark” samt upp på Kvarnberget. Massor av höstvackra rallarrosor och vacker utsikt trots ganska lågt molntak… 


Trevlig höstvecka och ta hand om varandra. Både två- och fyrbenta. 💕 

4 kommentarer

Add Yours
 1. nobsmatte

  Så många fina saker du gör 🙂 Tråkigt med gråhunden. Alltid lika sorgligt och jobbigt varje gång. Nu har älgjakten dragit igång, vi måste jobba och har svårt att komma ut i skogen med hundarna men om 2 veckor så…

  Gillad av 1 person

 2. Annelie Wallmark

  Om inte det var skitväder skulle du ju inte hinna göra fina saker 😊Tråkigt med din fars hund. Vet alltför väl och dessutom dagen före. Vilken mardröm. Dina pojkar kommer att bli små allkonstnärer med alla arvsanlag. Jag längtar ihjäl mig efter er och hälsa Edde att nu får han komma hit så jag får ha lite trevliga diskussioner om allt i livet framför brasan med en kopp varm choklad. Höstgäddan måste ju också dras upp och jag må väl få visa er riktig fisk och inte bara småmört! Puss på er alla! Ajlavjo ❤️

  Gillad av 1 person

  • detvildalivetinorr

   Ha ha ja man blir kreativ av skitväder! Det måste få regna ibland. Både från ovan och från ögon. Ja vad trevligt med höstgäddor och myspys i Roteparadiset. Vi måste snarast göra en plan! När ni kryat på er lite. Puss å kram så länge! 💞

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s