Hösthärliga ingredienser…

Flera hösthärliga dagar har nu passerat. Färgerna har inte nått sin prakt riktigt men ändå. Magiskt fint och med lite mer hösthärlig luft emellanåt. Mycket jakt har det blivit. Fågeljakt. Dagar utan jaktlycka och dagar med. Att få smyga fram som en indian mot ett ståndskall är verkligen en av de bättre hösthärliga ingredienserna. Man känner adrenalinet pulsera i kroppen. Hör pulsen i öronen. Hör ståndskallet. Spanar efter den vaksamma fågeln. Vad berättar hunden? Smyger. Kryper. Krälar ibland. Vem ska få syn på den andre först? Ibland jag. Oftare fågeln. Alltid lika roligt när man lyckas! För hundens skull. För sin egen skull. Och i det här fallet även för nästa generations jägares skull…

En ung tjäderhöna. Fin storlek. Även Daniel fick skjuta en sådan för Wilda under helgen. Vår vän ”Blomman” fick dessutom skjuta Siris första fågel under helgen. Fantastiskt bra och roligt. Man vill ju att unghunden ska få belöning så fort det bara går…

En annan hösthärlig ingrediens är myrar. Tycker jag. Jag stannar ofta till vid dem. Mäktiga, vackra och lite magiska. Speciellt på sensommaren och under hösten. Mer eller mindre fysiskt krävande är de också. Luriga. Kanske tänker man bättre vid en myr, som man kan göra vid vatten?

Mina svärföräldrar har varit på besök. Det innebar en massa hjälp i vanlig ordning samt att jag och Daniel fick hela två jaktpass tillsammans. Det finns ett lite klyschigt uttryck på engelska som lyder: ”Couples that hunt together stay together”. Det krävs mer än så tänker jag men man behöver nog något gemensamt. Jakt är ett ganska omfattande intresse. Jag är himla glad att vi har vårt jägarliv! Tillsammans. ❤

Jägarlivet blir kanske mer en livsstil än bara en hobby. Även för sönerna. Alla har varit ut på jaktliga höstäventyr under helgen. Både på egen hand och tillsammans med mig eller pappan. Blir det långt är det bra med fika- och bärpauser. Ännu en hösthärlig ingrediens…

Henry har haft mer bärfokus än jaktfokus men det hör ju också hösten till. Jag har haft mycket att rensa och frysa in efter denna helg…

Det är inte bara barnen (och jag) som gillar hallon…

Hallonbajs kort och gott. Vi har även hittat ovanligt många utgrävda jordgetingbon…

Siri dök ner i ett dylikt hål en morgon då vi var ute. Det var i alla fall en geting hemma tyvärr. Kolla in uppe på hennes lilla nos…

Det var tur att det var bara en hemma och att hon inte verkar så överkänslig. Svullnaden gick snabbt ner. Man får passa sig lite. Sikta högt. Som Harry när han väljer fikaplatser…

Helgen borde ju ha innehållit en massa harjakt också. Premiärdagen var ju i fredags. Men vår stövare har varit i höglöpen så det har endast blivit promenader och löpturer i koppel för hennes del. Nya tag om några dagar. Lördagen for istället jag och sönerna till Vildmarkscampen i Kalvträsk. Höstmarknad, fotoutställning och utflykt. Ett väldigt fint ställe. Både ute och inne.

Godaste vattnet, kallkällvatten, kunde man lättillgängligt svalka sig med…

Nere vid vattnet. Vid bastun och den finaste uteduschen jag sett…

Fulla av fika och trevligt prat åkte vi vidare mot vår grannby Bjursele. Jaktlaget bjuder varje år in till älgfest. I Kniplogen. I år firade jaktlaget dessutom 70 år. Trevliga tillbakablickar, god mat, trevligt sällskap och en himla fin ”björkpalm”…

Hoppas Bjursele jaktlag och alla andra jaktlag och älgjägare där ute haft en toppenbra start på älgjakten en dag som denna. God jaktlycka och hösthärliga dagar även fortsättningsvis. Till alla.

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s