Bästa tiden…

…är nu. Jakttiden. Äntligen.

Det har varit flera fina dagar i skogen. I sol, regn och vind. Så himla uppfriskande. På alla sätt. Gamla Wilda har jobbat på riktigt bra med fina sökrundor. Funnit fågel har hon också men tyvärr blir inte hörseln bättre så det blir lite fel ibland. Ja jag gör också fel ibland. Det gör vi alla men lyckliga är vi i skogen!

Lilla Siri har också kämpat på bra. Inte så stora sökrundor ännu men även hon har stött på fågel. Jag är mycket förhoppningsfull inför framtiden…

En jaktsväng blev det tillsammans med maken. Det är verkligen kvalitetstid jag kan sakna. Sedan vi fick barn får vi ju ofta jaga i skift men vår tid kommer åter…

Och barnen vill ju också jaga. Prägling åt ”rätt” håll…

Norma har börjat löpa. Typiskt. Några små svängar har vi dock vågat oss på…

Ett fint drev slutade lite frustrerande med att haren ”grytade”. Gömde sig långt in under stockarna. Lurig men fin…

After hunt med tvillingarna i grillkåtan…

Det är en himla fördel att vi bägge jagar. För hundarna. Vi delar upp oss helt enkelt. Det är även en himla fördel att bo i skogen. På jaktmarken. Man kan hinna ut på eftermiddagssläpp under veckorna också. Gott om mellanmål kan man också finna…

Egentligen tycker dock både jag och Siri att blåbär är mycket godare. Och hallon. Men det är ju lite lyxigt att myrarna fortfarande bjuder på fina hjortron. Nu börjar det vara lingontider också. Annars kan man ju alltid ha med fika. Det är faktiskt värdefullt. Mer flexibelt. Man vet aldrig riktigt hur lång skogsturen kan tänkas bli…

Under lördagen var jag och min kompis Tina på fågeljakt. Det är himla roligt att dela de fina dagarna med någon likasinnad. Här sätter jag på Wilda pejlen och tar lite taktiksnack innan släpp…

Blåbärspaus med Tina och Siri medan Wilda rotar bland något spännande…

En ensam tupp såg vi den dagen. Och hörde en mindre kull men de drog långt bort. För långt bort. Inget skjutet under helgen men en hel del fågel och någon hare har vi ändå sett. Lovande! ❤

 

4 kommentarer

Add Yours
  1. trillingfarfar

    Håller med om att det just nu är bästa tiden för den som är intresserad av jakt. Här finns det inte så mycket fågel, men jag var nöjd med Ronjas agerande i går kväll. Fann och skällde både järpe och tjäderhöna och två korta förnyade skall på tjäderhönan. Har ännu inte kunnat konstatera hur hon beter sig vid själva skallet, men vid förföljandet såg jag hur hon stod stilla länge och bara lyssnade för att sedan rusa efter i snabbt galopp. Även om det är ont om fågel så börjar Ronja hitta fåglarna allt oftare nu, har väl kommit underfund med hur hon skall gå till väga i söket. Ha det gott under höstens jakter!

    Gillad av 1 person

  2. Katta Bucketlife

    Skogen alltså – så jäkla bra! Har knappt kommit över ett enda hjortron i år, men hoppas på att hinna med lite dedikerat bärplock i slutet på veckan. De verkar ha frusit bort på många platser runtom gården. Lingon däremot ser det ut att bli massvis av. Skogens skatter!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s