Från skog till bord…

Äta bör man. Gärna gott. Gärna bra. Tillsammans. Vad som är bra mat finns det massor av tankar, teorier och åsikter kring. Jag håller med min goda vän Heidi om att fokusera på närodlat, närplockat och närdödat. Att det alltid finns kött, bär, svamp och annat i frysboxarna är en riktig ynnest. Att man fått ”jobba” för det gör det liksom ännu bättre. Även när man inte har handlat på länge finns det alltid något att skapa mat av. Bara fantasin sätter gränser! Här nedan lite experimenterande med grillade vildsvinskotletter och öppen potatisgratäng…

Maken har varit på jaktresa söderut vilket resulterade i tre råbockar och två grävlingar denna gång. Bra jobbat!  Det innebar även en del styckning hemmavid under helgen. Den här gången blev det mycket färs. Vi använder egentligen mest av sådant. Till tvillingarnas stora glädje…

Det gäller att hålla tungan rätt i munnen! De nya rådjurstroféer har vi också färdigställt. Tripp, trapp, trull…

Under helgen har vi haft middagsgäster varje dag. Av någon outgrundlig anledning provar jag ofta nya experiment i köket då. Inte så klokt kanske men det har fungerat. Som tur var! Vildsvinsburgare med ganska het dressing och rotfruktsbröd en dag. Gick verkligen hem hos både stora och små…

Helgrillad rådjurssadel med potatiskaka och persiljesmör…

Ribs på vildsvin. Här under förberedelserna då det först fick koka i kryddlag (för att sedan marineras och grillas med glaze)…

När man får mer spontana middagsgäster under sommaren går det som sagt alltid att hitta något att grilla. Som tillbehör finns allt som oftast potatis hemma och av det går det också att göra mycket av. Exempelvis potatisknyten som man lägger på grillen eller en potatissallad…

Melonsallad med fetaost är också ett favorittillbehör…

Under helgen fick jag en massa fina närodlade grönsaker av en kompis så nu sitter jag mest och funderar på vad jag ska hitta på för något gott med alla finfina rödbetor, kålrötter och annat. Kanske något vegetariskt? Vi får se…

Fortsatt trevlig och matnyttig vecka! På alla sätt.

 

 

 

2 kommentarer

Add Yours
 1. Annelie Wallmark

  Ja visst är man rik när man har allt mer eller mindre på gården. Nu är den ljuvligaste tiden när allt ska skördas och smakar så gott från landet rakt ner i grytan. Här är vi galna i vitkål, alla rotfrukter, blomkål, broccoli så nu är det fest mest varje dag. Tusen tack för god mat och underbart sällskap. Bara Henry som tyckte att jag pratade lite för mycket med Edde och störde när de skulle leka 😂 Puss och kram på er alla ❤️

  Gillad av 1 person

  • detvildalivetinorr

   Ha ha ja tack själva! Verkligen trevligt! 💕 Hösten är bra på många olika sätt! Har just gjort en rödbetspaj med vitlök och fetaost av en del av de finfina råvarorna vi fick av er. Återkommer om resultatet. Puss å kram! 😘

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s