Happy places…

Det är ganska sällan jag känner mig låg. I sinnet. Men det händer. Som förra veckan. På jobbet kan jag ibland känna mig ensam (på olika sätt) och ibland känns det som att jag vill ha ett jobb utan mänsklig kontakt. Eller i alla fall där man får välja den mänskliga kontakten. För att mota nedstämdheten säger jag som det gamla glesbygdsordspråket: Skog och mark gör dig lugn och stark! Skogen är mitt happy place. Helt klart! Vilken tur att den finns runt hörnet även på jobbet. Skönt med lite lunchjogg…

Jag älskar när luften och färgerna börjar andas höst. Hemma, i skogen, är också mitt happy place. Förra veckan hämtade vi hem tre nya invånare till gården. Sönerna har döpt var sin; Flaxis, Tjock-Greta och Amanda Krokodilrumpa…

Redan dagen efter kunde sönerna hämta första äggen. Överlyckliga! Ja jag också!

Torsdagen blev en riktig sommardag till slut. Perfekt för impulsiv, humörhöjande picknick och äventyr efter jobb/skola. Äldsta sonen hade åkt till farmor och farfar. Jag och tvillingarna skyndade hem för att snabbt fixa ihop en middagspicknick. Sommarvarm dag men med längtan efter hösten insåg vi även att vintern inte heller är långt borta. Innan vi svängde av ”storvägen” skymtade vi en traktor i full färd med att sätta ut plogpinnar…

Med maten packad tog vi bilen en bit upp på ”Storlia”. Flakpicknick med grillad kyckling, grönsaker och vitlökssås…

Siri fick också hänga med. Fick även någon liten smakbit av picknicken…

Efter maten var det dags att gå upp. Till topps. Det tog ganska lång tid då det fanns väldigt mycket bär att äta på vägen…

Många stenar att klättra upp på också. Kolla läget. Även om de små ibland kan driva en till vansinne kan de också vara riktiga lyckopiller…

Det sistnämnda gäller hundarna också. Här är Siri i utforskartagen…

Magisk utsikt! Med alltid lika underhållande funderingar från tvillingarna. Vad de ser och vad som egentligen finns där nere…

”Man ser typ hela jordklotet här mamma” sade Henry. Harry ville gärna fota han också, blåbär samt mig och Siri. På en stubbe…

Blåbär fanns det ungefär hur mycket som helst. Det plockades och åts och plockades och åts…

Vi hade tänkt åka tillbaka under helgen med bärplockarna men vi hann inte mellan alla projekt och regnskurar. Mer om det i nästa inlägg. På väg ner från ”Storlia” på kvällskvisten…

Vad har Du för ”lyckopiller” och/eller happy place(s)?

 

 

 

 

3 kommentarer

Add Yours
 1. Lena

  Då är vi i samma ”fas” jag brukar sällan va låg eller deppig men sista dagarna har jag varit de. Och TRÖTT! Så otroligt trött. Jag har sovit och sovit med de blir inge bättre. Sen får jag dåligt samvete att jag sovit bort hela helgen då de hade kunnat byggas på huset eller vara ute i skogen och plocka bär och sånt skoj.
  Jag hoppas den här fasen går över snabbt! Har inte tid för sånt här känner jag 😅 börjar nytt jobb nu dessutom så jag får banne mig int kliva in i väggen eller va de där nu kallas som man hört om. 😱 jag har många lyckoställen som får mig lugn. Ja de funkar var som helst egentligen
  Men mina bekanta stigar kring Åskogen är alltid fint. Ute på tur aldrig sur som man brukar säga! Å de stämmer banne mig. Något jag ska verkligen satsa på i år det är å köpa D-vitamin och börja äta redan nu så mörkert och tröttheten inte blir lika påtaglig. Vi nordbor behöver verkligen extra tillskott i form av D-vitamin för att må bra. Och sen i övrigt en allsidig kost och motion. Så botar man nog många hjärnspöken, tröttmössan och allmänt deppis. 🙂 hoppas vi kan peppa varandra till att återgå till att vars de glada och pigga pinglor vi egentligen är å ska vara 😀😘

  Gillad av 1 person

  • detvildalivetinorr

   Ja det hoppas jag verkligen att vi kan! Direkt vi får lite extra energi över skickar vi vidare! 🤗💛
   Det är så märkligt ändå att det är så nu. Hösten är ju verkligen en tid att se fram emot! På många sätt! För dig och mig. 🤔
   När jakten sätter igång på riktigt blir det garanterat bättre! 😄
   Kanske lite D-vitamin också. Och lite mer sömn för min del…
   Stort lycka till på nya jobbet och kramar ända till Åskogen!

   Gilla

   • lenasoderberg

    Tack fina du! ❤ ja jag menart! Nu när de vankas jakt så brukar de va eld å lågor i mig å massor av pyssel å fix i dessa skördetider både i kött och bär osv 😀 men som du söker piggnar vi förhoppningsvis till snart igen 🙂 många kramar! 😚

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s