Egen utetid med Harry…

Idag for äldsta sonen Edward iväg på äventyr med moster Petra till Lycksele. Henry och pappan for iväg till den större människobyn Skellefteå för att utföra en massa ärenden. Jag, Harry och hundarna stannade hemmavid. Det känns bra när alla barnen får lite egentid! ❤

Här hemma fick Harry fick välja dagens aktiviteter. Vädermässigt har dagen bjudit på tunga moln, många regnskurar och termometern har hållit sig kring 12 grader. Efter mysfrukost matade vi hundar och grisar och Harry packade en ryggsäck med picknickfika. Tanken var att vi skulle fiska och få ut en mjärde vid Fäboträsket men på vägen dit ändrade sig Harry och dirigerade oss till ”Utsikten”. Vi klättrade uppför ett väldigt kuperat hygge och hittade en lämplig picknicksten…

Väl på plats tyckte dock Harry att det var för kallt så vi gick tillbaka hela vägen och for istället till ursprungsplanen vid träsket…

Vi fiskade en stund och fick ut mjärden som tänkt. Snöret gick dock av så jag fick blöta ner mig lite extra men allt torkar så småningom…

Siri gillade utflykterna lika mycket som vi…

Vi spanade även in en hel del spår och bajs samt älgskador på träd. Det tyckte Harry var intressant. Älgpasset längs vägen är nog ett generalpass av alla spårtecken att döma…

På eftermiddagen lekte vi med traktorer på gården och for sedan en sväng till Norsjö. Harry ville gå på Ica och på loppis. Det är himla roligt att åka och handla när man bor i skogen har jag märkt. Planen var att köpa glass, tvål och vattenballonger. Det gick fint. Loppisen gick också fint. Jag fyndade fler finfina tallrikar, Harald Wiberg denna gång, och Harry fyndade träslevar som han ska laga mat med…

Den enda av Harrys önskningar för dagen som vi inte hann med var att äta på restaurang men vi åt himmelens god mat på hemmarestaurangen istället. Grillad kyckling, grillade grönsaker, grillost och melonsallad med fetaost…

Efter en hel del arbete på gården har nu alla somnat ovaggade. Utom jag. Jag ska bara…

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s