Glesbygdsliv – bland bajs och ogräs…

Sista dagarna har det varit mycket ogräsplockande. Det tenderar att dyka upp både här och där. Hela tiden. Siri har varit mycket ”behjälplig”…

Ja tvillingarna också…

Ogräset har vi gett vår levande kompost. Grisarna. Kalle och Tommy. De är dock ganska kräsna faktiskt men de ääälskar mjölkört/rallarros. Väldigt förståndigt. Även vi människor kan äta i princip allt på den växten. På olika sätt. Den räknas som en av de 14 viktigaste vildväxterna i en överlevnadssituation. Vi plockar några sådana buketter åt grisarna varje dag. De står nästan och skriker i hagen när de vet att vi gör just det. Glada grisar blir goda grisar!

Idag har de fått ännu större hage också, mer yta att böka runt på…

De har gjort en toalett. Där de alltid bajsar. Hundarna har också gjort en toalett. När de är i hundgården. Jag plockar bajs ungefär varannan dag. Känns grymt otrevligt annars. För dem. Vi har börjat hundgårdsträna Siri så smått. En liten stund åt gången…

Lite längre äventyrspromenader också. Den lätta vägen är sällan den bästa om barnen och jag får välja…

Och på tal om bajs så tycker jag (och barnen) att det kan vara himla spännande…det man kan finna i skog och mark alltså. Eller ja tvillingarna tycker att allt som heter bajs är roligt…”spännande utvecklingsfas”. Förra veckan hittade jag några intressanta högar på jobbet. Fem-sex högar, lite undangömda på låg nivå. Vad tror ni att det är för djur som lämnat dessa?

Igår jobbade jag eftermiddag. Fast egentligen har jag ju semester. Typ. Edward och Siri hängde med. Utejobbet var bäst tyckte alla inblandade trots galet mycket mygg…

Mina två yngsta syskon sladdade förbi. Eller snarare brummade förbi. På jobbet. Edward fick åka med en sväng medan jag jobbade vidare…

Efter lite mer jobb idag och trevlig sommarfamiljefest med Norsjöfrakt ska jag nu genast hoppa i säng. Om ganska exakt fem timmar ska jag stiga upp och brumma iväg söderut. Mot efterlängtad kvalitetstid med @Norrlandsstintorna… ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s