Det bästa man kan göra när det regnar…

…är att låta det regna. Var det någon klok som sade. Här har det nu regnat i två dygn. Väldigt mycket. Det går ju såklart vara ute ändå men inte riktigt lika mycket. Även regnkläderna behöver torka lite nu och då. Under den tiden har vi idag roat oss med att måla. Träfigurer och små tavlor. Det är bra att ha en del pysselmaterial hemma för dylika dagar. Köksbordet är iklätt en uppklippt sopsäck för säkerhets skull…

Jag, Harry och Siri har även varit till människobyn (Norsjö) för att proviantera och köpa beslutsångestfyllda färger. Vår fjällstuga har blivit röd. Tack svärfar! Mitt jobb blir att måla dörren och vilken färg ska den bli? Efter mycket velande bestämde jag mig för en mörkblå färg. Det visade sig att den hette ”Norrsken”. Då kändes det helt rätt. Bra förutsättningar i alla fall. Jag har även grävt fram en gammal soffa från ladugården som har fått flytta upp på vår inglasade altan hemma. Att ha hundmat och återvinning i. Att sitta på också. Såklart. Den har blivit ganska skabbig så jag har klurat på att måla den på något sätt också. Idag föll valet på en järnvitriololja. Vi har även ett gammalt, renoverat skåp på altanen och jag tror att den är målad i samma. Hoppas det. Så här ser soffan ut nu…

På tal om gammalt så är loppisar och dylikt en trevlig aktivitet regniga dagar. Eller ja det funkar ju i alla väder. I konsumtionssamhället. I lördags var jag, Henry och Siri på en byaloppis i en av grannbyarna. Det var försäljning vid vart och vartannat hus. Även mat och fika. Himla trevligt arrangemang. Vi hittade även ett framtida utflyktsmål…

På själva loppisen fyndade Henry en nalle och jag två gamla flaskor för tio kronor. De fick bli vaser. Med mer eller mindre vilda lupiner från vår gård…

Förra veckan fyndade jag även en hög fantastiskt fina tallrikar på ett annat ställe. Bruno Liljefors. Nu skulle jag kanske haft en sådan där tallrikshylla också?!?

När vi var vid havet för någon vecka sedan var vi in på en gårdsloppis. En jättetrevlig dam tog emot oss. Jag kände att jag var tvungen att köpa något och det blev en björn för femtio kronor. Daniel tyckte att den var himmelens ful men jag gillar den mer och mer…

Idag när jag och Harry var till Norsjö tänkte vi hinna in på ”Knut´n”. En stor second-handaffär kan man säga. Det hann vi dock inte. Vi hade en tid att passa hos veterinären. Resten av familjen mötte upp oss och vi gick in med Siri. Hon fick sitt 12-veckorsvaccin. En vecka för tidigt men nästa vecka är vi eventuellt på andra äventyr. Det gick hur bra som helst. Idag har jag också hämtat ut hennes svenska registreringsnummer. Nu är hon även svensk medborgare på papper…

För hundarna är det inte så tokigt med regniga dagar. Då går det att motionera dem lite hårdare. Mellan regnskurarna något lättare. Jag och Harry var ute och cyklade lite lätt för någon dag sedan. Sista backen hemåt tyckte han att jag skulle ta hans cykel och han hundarna. Det är alltid en sådan värmande syn. Sött för både ögon och hjärta! ❤

Regniga dagar då man är inne mer än vanligt hinner man laga mer mat. Och baka. Igår gjorde vi både köttgryta och gäddburgare med gräslöksdressing av helgens gädda. Långt över förväntan smakmässigt men de har onödigt många ben gäddorna! Till efterrätt gjorde vi mer frysrensning och resultatet blev en krusbärspaj. Gode sur men god. Vad gör Du av dina krusbär? Förslag mottages tacksamt!

Imorgon är en ny dag. Med mer regn som det ser ut. Ja det är bara att låta det regna! Fortsatt trevlig vecka! ❤

6 kommentarer

Add Yours
  1. Solweig

    Hej! Härliga fantasifulla dagar i regnet! Så härlig läsning på bloggen. Jag brukar göra marmelad att spara av de krusbär jag kommer över. ( ingen egen buske😯) Krusbärskräm är också gott! Fortsatt trevlig och äventyrsfyld sommar!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s