Mer sommar – i tält och med fiskespön…

Efter några småkyliga dagar återvände sommaren i fredags. Jag är oftast ledig fredagar men hade en del jobb att ta igen. Avslutade med utelunch, kaffe och utejobb. Superfin dag!

Efter god grillmiddag hemma med familjen kände jag att det var hög tid för en tälttur. Vi hade redan veckan innan hittat ett bra ställe. Jag, tvillingarna och Siri packade snabbt ihop grejor och tog fyrhjulingen en dryg mil. Magiskt fint!

Det blev kväll innan vi var klar med allt inne i tältet. Här blåser Henry och Harry upp sina kuddar…

Vi hade lite fredagsmys och läste en bok innan det var god natt. Det är en härlig frisk känsla i tält. Omgiven av ljud och dofter från naturen. Natten bjöd på låg temperatur. Jag och Harry fick klä på oss extra under natten medan Henry och Siri sov som stockar…

På morgonen åt vi frukost och metade ute på en fin brygga precis nedanför tältplatsen. Hur mycket småfisk som helst och en och annan gädda kunde vi se från bryggan. Det nappade som tusan av alla småfiskar men vi fick inte upp någon…

Vi åkte sedan hemåt för lite andra äventyr men återvände på aftonsidan. Edward som hade varit hos farmor och farfar ville också tälta. Såklart. Han, Harry, Siri och jag återvände till tältplatsen (Daniel, Henry och de andra hundarna stannade hemma). Vi började med kvällsfiske. Edward med kastspö och Harry med metspö…

Efter att Edde bytt till en rödvit wobbler blev det spännande. En gädda flög upp efter draget precis vid bryggan. Han skyndade sig att kasta igen. Med benen rejält förankrade. Tredje kastet fick han på gäddan igen. Jag hjälpte till med håven. Vilken fiskelycka! Det hördes nog över hela sjön…

Siri tyckte att det var himla spännande med fisk. Efter lite ståndskall vågade hon sig fram för att lukta och bekanta sig lite…

Vi avrundade kvällen i tältet med lördagsgodis och Plupp-bok. Något varmare denna natt. Underställ, fleecetröja, tjocksockor och mössa var dock ett måste. Lite knövligt att dela sovsäck med en hundvalp också men mysigt var det…

Morgonen startade lite tidigt kan jag tycka. Men med en favorit i repris. Frukost och fiske på bryggan. Harry fick till sin stora glädje en mört. Världens största handskar har han också. Påtvingat eftersom vi fikade samtidigt som vi fiskade…

Efter vi packat ihop allt drog vi hemåt. Resten av dagen bjöd på en hel del miljöträning och social träning. För hela familjen. Utflykter och mycket gott fika i väldigt trevliga sällskap. Ja vi hann även med att hoppa studsmatta med ett helt gäng vattenballonger…

Hoppas att Du också hade en trevlig, äventyrlig helg! Även små äventyr är äventyr! ❤

 

 

4 kommentarer

Add Yours
  1. mittisiktet

    Jag saknar tiden då Aron ville följa med på utflykter. Just nu tycker han morsan bara är jobbig. Njut av att dom vill ut, snart är det över. Krama barnen och Siri från mig. Kram på dig med 💖

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s