Rådjursrullar & Vardagsutflykter…

Igår var jag och Harry hemma på tu man hand. Försökte vila foten. Väntade på det utlovade läkarsamtalet. Harry ville äta middag i grillkåtan. Jag hade tagit upp köttfärs och klurade på någon lämplig grillkåtemat. Resultatet blev ”Rådjursrullar”. I korvbröd…

Jag blandade rådjursfärs och fläskfärs med ströbröd, ägg, créme fraiche mexican-chili, salt, peppar och timjan. Formade dem till lite mer långsmala järpar och förstekte dem inne. I grillkåtan värmde vi bara på dem och bröden över elden. På hade vi riven ost, rödlök och en dressing av créme fraiche och chilisås. Man kan förmodligen bara ha ketchup på om man vill. Eller något annat för den delen. Jag ska prova fler kombinationer. Både stor och liten tyckte i alla fall att det var väldigt gott…

Efter middagen hade vi tänkte baka men hade helt slut ägg. Vi drog till grannbyn för att handla. I ägg-kiosken…

Där kan man även handla fjällkomjölk och ibland lite annat smått och gott. Efter shoppingturen drack vi kaffe hos vänner och gick en liten promenad med finfin utsikt. Jag hade Harry på ryggen och försökte samtidigt kura ihop mig och få till ett fint kort på Siri och utsikten. I samma veva insåg jag att jag satt i en begynnande myrstack. Det blev ett kort i alla fall…

Efter lite påtryckningar från min sida (märkligt och irriterande att det allt som oftast måste vara så) fick Harry träffa en ortoped idag. Det slutade med att vi for hem med kryckor och enbart plåster. Nu var de inte lika säker på att det var en fraktur trots allt. Lika glad är vi för det. Eller gladare. Det firade vi med picknick, mellan regnskurarna, på en närliggande sten hemmavid…

Avslutningsvis en jättefin uteplats som jag passerar lite nu och då på vardagsutflykter i form av lunchpromenader. Verkar lite övergivet men vittnar om gemenskap och glädje. Ett sådant vill jag ha!

Fortsatt trevlig vecka!

 

2 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s