Kattfot och renlägg…

Jag har sett extra mycket kattfötter under veckan. Det är en av mina favoritblommor eftersom den påminner om en av mina favoritpersoner. Min plastmormor Tyra. Det hängde alltid en massa knippen av dessa under taket i deras sommarstuga. Jag läste att de med fördel kan torkas och användas i te. Jag tror dock att Tyra hade dem enbart som prydnad. Tyra var en ängel på jorden och är sedan flera år tillbaka en ängel i himlen. Nu har jag också ett knippe kattfötter. Fylld av minnen och saknad. ❤

På jobbet har jag mest sett hundfötter. Små. Siri har hängt med hela veckan. Hon har en stor hundsäng med filt men föredrar alltid min ergonomiska ståmatta under sovstunderna. Jag får vackert sitta…

Lunch har vi ätit ute och gått på små äventyr. Gärna med utsikt…

Våra finfina människovalpar gick på sommarlov igår. På riktigt. Förutom semester jobbar jag och maken skift om varandra några veckor så att sönerna kan ha ett längre sommarlov. Det känns bra! Det firades med glass och sällskapsspel på inglasningen medan regnet forsade ner utanför…

Idag var det dags för möten och trevligheter för min del i ”Lappstockholm”. Lycksele. Tillsammans med lagkamraterna/utbildarna på MUEK. Väldigt trevligt, givande och utvecklande. Vi går en spännande tid till mötes! Det är roligt med utmaningar! Trots att det ibland regnar på glasögonen…

Vi åt en jättegod och fräsch lunch hemma hos en av kollegorna. Det är himla roligt att se hur folk bor tycker jag. Det blir som en mer komplett bild av personen i fråga…

Efter lunch och arbete drog vi alla till hotell Lappland. För att fira in sommaren och en kollega som fyller jämnt. En imponerande lokalproducerande meny. Både vad gäller mat och dryck.

Efter lite beslutsångest i vanlig ordning valde jag ”Lapplands Dagsfälla” vilket för dagen innebar renlägg bräserad i mörkt öl, duchessepotatis och en massa annat gott…

Kvällen avrundades i badkläder innan jag styrde hemåt. Lite senare än jag tänkt. Tiden går for när man har roligt!

Nu är det hög tid att få några timmars sömn inför morgondagens midsommaräventyr med nära och kära. Enligt traditionen sista åren inför midsommar är det i skrivande stund knappt fyra grader varmt men lugnt och stilla med lite dimma över vattendragen. Jag och dagens gårdsälg ”Hälge” säger god natt och önskar Dig en riktigt trevlig midsommar!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s