Fågel, fisk och mittemellan…

Vi börjar med mittemellan. Idag var det skolavslutning. Vår förstfödde gick ut förskoleklass. Det var ju inte länge sedan man själv var på dylika tillställningar känns det som…Mycket minnen och i princip oförändrade traditioner. Jag tyckte att det var en himla stor dag när jag var liten. En känsla av stolthet kanske? Att någon skulle vara stolt över en? Ännu ett skolår avklarat. Snabbt går det om man ser tillbaka. Oavsett hur det var. Och tiden går bara fortare och fortare känns det som. Fort gick det även när jag skulle ta en fin, stämningsfull bild på sönerna utanför kyrkan. Det gick väl sådär…

Efteråt hängde Edward med på pappans eftermiddagsskift i timmerbilen. Jag och tvillingarna gjorde istället ett skift vid sjön. Fäboträsket. Somrigt fika och fiske ackompanjerat av göken. I väster. Västergök är bästergök. Vilken himla tur! Att tolka göken varifrån väderstrecket den hörs ifrån är verkligen en tradition som sitter i. Så även i mig. Jag och tvillingarna pratade lite om detta och första gångerna göken tystnade undrade de om någon skjutit den…

Harry är en riktig liten storfiskare. Har känsla och tålamod. Blir glad oavsett fångst. Den första blev en liten mört…

Storfiskaren Harry med en halv tomtedräkt på sig. Hans eget klädval! Den andra halvan hängde på tork efter ett litet plurr inledningsvis. Tur att det var väldigt varmt idag!

Henry har inte alls samma tålamod som Harry. Det måste gå ganska fort. Mete med mask på väl utvalda ställen är då det bästa. Man vill ju att det ska lyckas för dem. Det mesta…

Vi fiskade på ett tag. Fick några mörtar. De hamnar i frysen till vinterns gäddfiske. Nog finns det sämre intressen än fiske!

Hemvägen blev en omväg för att spana in omgivningarna. Ett torrare vägval än ditvägen. Även det har dock sin charm…

Men nu är det bara att vika in årorna! Imorgon är en ny, spännande dag! Då ska vi bland annat hämta hem vår nya familjemedlem Siri. Längtar! ❤

2 kommentarer

Add Yours
  1. Britt

    Oj ska ni bli med valp imorgon,ska bli spännande att se hoppas du lägger ut många bilder på underverket.Så roligt att se en fiskande tomtenisse men mört fick han,så tomtar kan även fiska….Här har man semester inväntar en fyrbent kompis,ska vara hundvakt några dagar…..Ha en bra torsdag med de dina.Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s