Den blomstertid nu kommer…på olika sätt.

Under helgen vågade vi äntligen plantera ut det ätbara som vi försått inne. Till min stora glädje hade vi lyckats hålla nästan alla plantor vid liv. Allt utom ruccolan. Den var lurig. Harry var med på alla moment. Han har förmodligen mer gröna fingrar än mig…

När vi liks var jordiga blev jag sugen på att plantera lite blommor. Det har inte hänt ofta. Jag gillar mest att odla ätbara saker. Jag fyndade lite olika ”krukor” i ladugården och tog med tvillingarna på blomsterinköp. Det ser ju faktiskt himla trevligt ut med lite blommor! Fyrhjulingen funkade fint som arbetsbord…

Även grillplatserna och hundgårdarna fick lite blomster…

Sönerna har härjar runt bland lite blomster på andra sätt också. Kontrollerat och under uppsikt…

Med blomstertid tänker jag sommartid. Den enda tiden då vi får posten ända upp till gården. Nu är det sommar!

På sommaren vill man åka båt och fiska. Bland annat. Vår båt behövde dock lagas lite insåg vi. Nu är den förhoppningsvis tät…

Tätt har det också varit i grishagen. Ingen mer rymning. De växer och frodas Kalle och Tommy. Bökar på som bara den…

Sommartid är även en tid för träning. För två- och fyrbenta. Snart är det äntligen höst igen…

Som kontrast till träningstid är det också mycket mystid. Fina sommarkvällar. Lördagen var exempelvis en sådan kväll…

Bokhyllorna har också blomstrat. Två nya böcker. Av jägarvänner. Bland annat. Jag ser verkligen fram emot att läsa dem! Ute på altanen. Sommarkvällar. Kolla även in den fantastiskt fina bokmärkesälgen som kom med sommarhälsningar från en fin vän i Dalarna…

På tal om sommar så var det sommarfest på förskolan i afton. Regn och cirka tio plusgrader. Inte så somrigt men det somriga kommer tillbaka. Förhoppningsvis innan helgen. Fortsatt trevlig sommarvecka! ❤

 

6 kommentarer

Add Yours
 1. Britt

  Så fint ni har gjort med blommor och grönsaker.Och en gammal mjölkkruka med blommor i.Tänk när bönderna ställde krukorna på mjölkpallar vid vägarna..Nostalgi🐮🐂…Visst har vi en skön tid framför oss särskilt för barnen.Hoppas att det blir en sommar med mycket bad för det brukar barnen älska och🍦förstårs…önskar dig en bra dag från regniga Dalarna.Kram

  Gillad av 1 person

  • detvildalivetinorr

   Tusen tack Britt! Ja det blev fint med de gamla fynden. Roligt att de var sparade! 😊 Hoppas verkligen på en massa glass och bad i sommar! Ha en toppenbra dag från ett otippat somrigt Västerbottniskt inland! Kram! 💛

   Gilla

 2. Anna-stina Karlberg

  Härligt att läsa att sommaren kommit till er i norr också. Visst kliar det i fingrarna vare sig de är gröna eller ej. Njut av den underbara månaden juni då allt är som fräschast.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s