NATURRELIGIÖS!

Jag tror på naturen. Och vetenskapen. Även om inte sommaren är min favoritårstid så blir jag naturreligiös även då. Naturen bjuder på magiskt ljus och jag klurar hela tiden på lämpliga utflyktsmål där jag kan njuta av allt det fantastiska.

Nu är det en tid som verkligen inbjuder till äventyr och utforskande. Igår morse skulle jag flytta en av traktorerna på jobbet och då passade jag på att gå en liten extra sväng. Förbi en liten stuga jag ofta gick förbi för några år sedan då jag jagade där. Stugan var i väldigt dåligt skick men fantastiskt fint till. Helt ensam på en topp. Det triggar min fantasi. Det blev vemodigt att komma dit igår. Stugan var nedbränd. Endast några få detaljer kvar. Fortfarande lika fin utsikt.

Lunchtid är (också) en perfekt tid att göra en liten utflykt på. Igår for jag och min kompis Gabriella på äventyrspromenad längs ”kammarna” utanför Bastuträsk. Där är magiskt fint med ett virrvarr av de finaste stigarna i väldigt kuperad terräng…

Vid en bro stannade vi och lunchade och löste världsproblem…

Jag hade med hemmagjord pizza i matlådan. Kall. Det är så himla gott! Perfekt utflyktsmat. Till både stora och små.

Idag blev det också utelunch. Jag och Henry hade varit in till människobyn och provianterat. Köpte med oss sallad och åt den ute medan vi letade lämpliga tältplatser till helgens äventyr…

Motionerandet blir annars mest kvällstid den här årstiden. För att det ska vara lämplig temperatur för hundarna. Igår anlände dessutom två bonushundar som ska vara här i några dagar. Mina föräldrars gråtussar. Även om våra hundar har umgåtts förut är det alltid bra att ta en lite längre promenad så att alla känner sig delaktiga i flocken. Med min extra kick av naturreligiositet blev det en dryg mil med alla fyra igår…

Knappt några mygg är det än heller. När solen sent om sider börjar gå ner kommer mer av det magiska, norrländska sommarljuset. Norma ville tyvärr inte vara med på bild då men spetsarna uppskattade en liten paus…

Den här tiden sjuder dessutom skogarna av liv. Även om jag är jägare, eller speciellt för att jag är jägare, är det ju synnerligen viktigt att viltstammarna ska vara livskraftiga och det är så himla fint att se alla små bidrag till det…

Även små renkalvar, som ju också ofta är en del av livet i våra skogar, är fantastiskt söta att vila ögonen på…

Hemma på ”ranchen” är det extra svårt att få sig i säng på kvällen. Nästan varje dag är det några harar och någon älg eller annat på besök. De går att studera ungefär hur länge som helst. Den här fotade jag en bit nedanför gården men jag känner igen henne som en av gårdsbesökarna…

Ha en toppenbra helg och se till att njuta av naturen! ❤

2 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s