Livet & Kärleken…

I fredags var ”svärfars” på besök. Kombinerat med arbetsläger. Det blir lätt så då. Bland annat jobbade vi på ”lägdan”. Där vi grävt jordvärme för något år sedan. Det behövdes fräsas, harvas, bultas och plockas näst intill oändligt med stenar. Igen. Oj vad bra bönderna gjorde det förr i tiden!

Barnen är gärna med på alla möjliga typer av arbeten. Det kan lätt göra att saker tar lite längre tid men jag tror ändå att det är värt det. Låt barnen vara med. Alltid lär de sig något. Vi stora också för den delen.

På aftonsidan drog jag, äldste sonen och min lillasyster iväg på fiskepremiär i Abborrtjärn, även kallat ädelfiskens eldorado. För någon vecka sedan fotade min vän Eva Isaksson bland annat ett helt gäng fina, lekfulla harrar just där…

Jag har egentligen aldrig fiskat harr men jag har länge velat och nu var det just en sådan jag ville ha. Trots turfiskekepsen gick det dock inte vägen denna gång. Eva fotade när jag och Edward provade fiskelyckan…

Som plåster på såren fanns där även en massa trevliga (fiske)människor, hamburgare och kokkaffe…

Lördag, igår alltså, fortsatte gårdsarbetet ett tag innan det var dags att svida om till finkläder och åka iväg på bröllop i Stämningsgården…

Daniel tyckte att jag var fin i ”vintercamoklänning”…Ha ha ja den kanske påminner om det?!?

Finast var såklart bruden och brudgummen! Våra fina vänner Jennie och Stellan som (äntligen) sade ja till varandra ute på deras fina gård. Det var till och med lite sommarsol dagen till ära… ❤

Våra söner var ganska omedelbart färgade av grönska, färg, lek och bus men lika fina ändå! En supertrevlig och kärleksfull kväll. För både stora och små.

I morse tog hela familjen sovmorgon. Det hör inte till vanligheterna minsann. Mitt på dagen drog jag och två vänner till Brännkälen på Agricola Forums vårmarknad. Där fanns diverse aktiviteter och man kunde köpa hönor, tuppar, ankor, kaniner, plantor, mathantverk, loppisfynd och mycket annat. Jag/vi hade mer än gärna köpt med ett gäng vaktlar hem. Bland annat…

Det saknas lite detaljer på hönsgården vi byggt här hemma men snart så…Jag köpte i alla fall med mig mjukkaka och enbärsdricka. Mumsigt mellanmål på altanen då det kom lite duggregn här hemma på eftermiddagen…

Efter middagen for hela familjen på skjutbanan en snabbis. Det är ju så himla roligt!

Efteråt åkte vi på viltspaning. Vi fick bland annat se en ko med två alldeles röda kalvar. De är underbart fina att se! Inte helt lätta att fota dock då de liksom försvann i hyggets och skogens vedermödor. Åskådarna gick dock bra att fota…

Avslutningsvis skulle jag köpa en kärleksfull överraskning till min man och ramlade över muggen till vänster. Den högra köpte jag till mig själv. Emaljmuggar av Sofie Lantto. Bra och underhållande ordspråk!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s