Uteliv med smak av regn, frukt, bär, halm och Västerbotten…

I förrgår, onsdag, var det lite duggregn. Jag och Edward drog på en liten utflykt på tu man hand. Viltspaning och vindskydd. Vi hade provbakat en ny kaka som passade utmärkt på utflykt. En blåbärskaka med kokostoscatäcke.

Receptet finns här. Hur gott som helst! Både sött och lite syrligt. Passade bra i duggregnet.

Vid middagstid var det bättre väder. Jag och sönerna gjorde en Västerbottensostpaj. Den funkar fint att äta både varm och kall. Lite tillbehör är inte fel men inget måste.

Fyrhjuling och fruktsallad till kvällsfika…

Igår regnade det hela dagen. Väldigt mycket på kvällskvisten. Så mycket att det ”dammade” i snön som ligger kvar…

Vi passade på att förbereda oss på kommande utflykter och provade att torka äpplen med kanel. Det blev dock mer som äppelchips skulle jag säga men himmelens gott!

Idag har vi jobbat hårt på gården hela dagen. Vi har bland annat gjort klart boendet för sommarens grisar. Jag och Harry löste den omtyckta aktiviteten åka hölass på ett lite modernare sätt…

De andra kom hem med grisarna just efter. Förmodligen de sötaste grisar jag sett. Jay och Kalle. Döpta efter sönernas idoler i Slednecks (skoterfilmstjärnor). Varmt välkomna till Tjärnlidenranchen ”Slednecksgrisarna”!

Vi har aldrig haft några rymmargrisar förrän i år. Redan första dagen. Hoppas att det inte bli en vana! Före ”grisjakten” hann vi i alla fall äta grillmiddag och ha fredagsmys framför brasan…

Farmor och farfar hade skickat hit grillbilar. Som en kombination mellan godisbilar och marshmallows. Väldigt uppskattat!

Trevlig helg! ❤

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s