Nu får det vara nog!

Senaste 20 åren, ja förmodligen ännu längre än så, har jag bantat. Alltid tänkt på vad jag ätit, alltid haft ångest då jag ätit sådant jag inte borde äta. Träningar, invägningar, självkritik och dåligt självförtroende. Nu får det vara nog med det! Jag gillar att njuta av livet och vi har ju bara ett sådant (vad vi vet i alla fall). Varför slösa bort det med en massa ångest? För vad? För vem? Min kropp, min själ och mitt hjärta har spår av livet. Både av det goda och det dåliga. Sammantaget har dock allt detta gjort mig till den jag är och vart jag är idag. Jag gillar mitt liv. Mycket!

Jag är djupt imponerad av alla som kan konsten att ”bara” vara nöjda med sig själva! Varför kan inte jag vara det? Nu SKA jag bli det! Jag ska njuta av livet. Utan att överdriva såklart. Jag äter bra mat; ofta närdödad, närodlad och hemmalagad. Godsaker på helgen med några undantag såklart. Att röra på mig gillar jag och det ska jag fortsätta med. För att jag gillar det och för att jag mår bra av det! Jag ska sluta väga mig och försöka att ”bara” vara. Min kropp vill tydligen se ut så här och min familj älskar mig som jag är. Jag känner mig älskad och borde älska mig själv mer! Fick det här fantastiskt fina kortet av min äldsta son i förrgår. Som ett hjärtevarmt tecken på att vara beslutsam angående ovan nämnda…

Jag följer inte strömmen i mångt och mycket men varför blir jag uppenbarligen väldigt påverkad av kroppsideal? Varför finns ens kroppsideal? Det har dessutom alltid funnits och om det nu måste finnas varför går det inte ut på hälsa? Personlig hälsa.

Räcker det med att bestämma sig tro? Hur gör du? Vad tänker du kring detta?

16 kommentarer

Add Yours
 1. Carina

  Längesedan jag slutade väga mig…känner igen ångesten som kommer så fort man unnar sig för mycket av det goda. Men nu börjar man inse att livet inte handlar om jämföra sig hela tiden med andra. Gör det man mår bra av så mår alla bättre av det. Träna för att det är ku loch inte ett måste ät gott och lyxa till det för sånt sätter guldkant på tillvaron. Oj långt inlägg blev bara inspirerad av dig 👏😄

  Gillad av 1 person

 2. Annelie Wallmark

  Åh du underbara lilla varelse ❤ Du är min syster i mångt och mycket och jag är så glad att du finns i mitt liv. Jag tog samma steg som du med ett leende på läpparna. Så mycket finare man blir när man tycker om sig själv. I mina ögon har du alltid varit vacker men först och främst unik. Du går dina egna vägar och lyckas väldigt bra med det. Vi har delat många tankar, ibland är vi överens och ibland inte men vi har alltid respekterat varandra. Klok är du återigen som tar detta beslut. När du slutar fixera dig så stannar vikten kvar. Kramar i massor ❤

  Gillad av 1 person

 3. Anna-stina Karlberg

  Har kämpat med detta i 50 år men inte kommit överens med mig själv än. Men nu vid 70+ så börjar jag inse att jag borde finna mig i att jag duger och njuta av åren jag har kvar(förhoppningsvis)

  Gillad av 1 person

 4. Anna-stina Karlberg

  Tycker så mycket om det du skriver i din blogg som jag upptäckt genom Therese Sålder Andersson. Har skickat en vänförfrågan som jag hoppas du godkänner. Har delad FB med min man Ingemar om du undrar.

  Gillad av 1 person

 5. Britt

  Så bra skrivet Mona man duger som man är…..Och så har du en sån underbar son som skriver ett sånt fint kort Älskar dig du är fin,man blir så varm i hjärtat.Rama in det och sätt upp det på väggen då ser du hur fin du är.Kram

  Gillad av 1 person

 6. Solweig

  Kloka ord! Har kommit till samma insikt och njuter av livet istället! Att vara ute i ur och skur under alla årstider med djur och familj, det är livskvalitet!
  Tack för en trevlig blogg!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s