Äventyrspromenader & Bilhaveri…

Igår kväll var en riktigt fin kväll. Edward ville hänga med på hundpromenaden. Det går inte lika fort och man hinner inte lika långt som när man är själv men det blir alltid äventyrligt. Edde fick välja vart vi skulle gå och det blev till grannbyn Bjursele. Wilda rullade mest runt. I all snö hon kunde hitta.

Det är alltid fascinerande med forsande vatten…

Lite skräckblandad förtjusning för Edde. Eller kanske var det bron. Från denna bro ser man till nästa bro. Där ”storvägen” går. Vacker, k-märkt och utan möjlighet att mötas.

Vid badplatsen bestämde Edde att det var dags för vätskepaus. Han hade packat en ryggsäck med saft till oss två. Han uppskattar verkligen en stunds kvalitetstid. Jag också. Viktigt för alla. Vi passade även på att ha lite lydnadsträning med hundarna.

Tidigt i morse (i sex minusgrader) drog jag iväg på dagens utbildningsuppdrag. Arbete på väg i Sikeå. Jag visste inte exakt hur lång tid det skulle ta att köra dit så jag for i väldigt god tid. Som tur var…

På bilden ovan hade jag kört ungefär halvvägs. Jag hade en del missljud. Det har jag haft lite grann i några dagar men nu blev det värre. Tio minuter senare insåg jag att jag inte skulle kunna köra hela vägen. Lite bromsar och väldigt varm fälg. Framhjulslagret kanske? Tur i oturen var jag inte långt från Burträsk där mina föräldrar bor. Jag kylde ner fälgen med den lilla, hårda snö jag kunde hitta och körde sedan till dem. Lånade en av deras bilar och styrde vidare mot målet. Hann dit i god tid trots allt. Undervisade bland annat i det typiska trafikantbeteendet att undvika negativ information. Tog mig själv som dåligt exempel vad gällde morgonens missljud. Föräldrarnas Volvo höll då hela vägen hem. I snö, regn och sol om vart annat.

Väl hemma hade familjen grillat gott till middag. Sparat till mig. Svärfars var också på besök. Efter jag ätit gick vi ut för att hänga upp våra egendesignade fågelholkar. Sönerna fick välja träd.

Trevlig helg! ❤

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s