Vild & Tam Korvstroganoff…

Min pappa tycker alltid att det är lika roligt att berätta om när han var med mig på fyraårskontroll och frågan om min favoritmat kom upp. ”Korv och kött” svarade jag. Jag gissar att jag fick äta en hel del av det också då jag första åren växte upp med enbart pappsen.

Jag gillar fortfarande korv och kött och här kommer ett recept på ”Vild Korvstroganoff” som liksom påminner om bägge delarna…

Alla i vår familj älskar det och till fyra personer behövs:

400 g falukorv

1 gul lök

Smör

2 dl créme fraiche

2 msk vinbärsgelé eller koncentrerad vinbärssaft

½ dl vatten

1 köttbuljongtärning

5 krossade enbär

1 tsk timjan

1-2 msk hackad färsk timjan eller persilja

Skär korven i strimlor. Skala och hacka löken. Fräs det i smör i en stekpanna. Blanda créme fraiche, saft eller géle, vatten, smulad buljongtärning, enbär och timjan i en skål. Häll allt i stekpannan. Låt det koka några minuter. Strö över timjan eller persilja. Servera med kokt ris.

En mer vanlig och tam korvstroganoff finns det förmodligen tusentals varianter på. En för varje familj kanske? Som köttfärssås och kanelbullar…Så här brukar jag i alla fall göra min vanliga, ”tama” korvstroganoff (till fyra portioner):

400 g korv i strimlor

1 finhackad gul lök

2 dl créme fraiche

1 msk soja

1 msk senap

1 msk bostongurka

1 buljongtärning

1 dl vatten

salt & peppar

Fräs korv och lök i smör. Tillsätt resterande ingredienser och låt puttra en stund. Servera med ris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s