Pysselhelg hemma i skogen…

Vi drog från fjällvärlden lite tidigare än tänkt då ett snöoväder anlände dit upp. Mer än nöjda över veckan dock. Här hemma har det varit en massa domherrar på besök under helgen. Någon sade att det tyder på väderomslag enligt bondepraktikan och så har det verkligen varit. Snö och sol och mitt emellan. Om vart annat…

Vi har haft en hel del att pyssla med här hemma. Tvättberg efter fjällresan. Fordon som skulle fixas och en massa annat. Vi har köpt några garderober till ”garagerummet” där jag tänkte ha allt mitt utbildningsmaterial i någon smart ordning. I helgen har jag sorterat och fixat där inne. Harry ”hjälpte” också till…

Istället för de vanliga garderobshandtagen klurade jag och svärfar på något mer passande och så här blev resultatet…hornhandtag…

Jag har även haft annat hornpyssel för mig. Jag började för någon helg sedan. Att putsa ett väderbitet renhorn…

Jag var lite kluven över färgen men igår valde jag att betsa på det lite brunt…

Efter lite trixande idag. Med maken och svetsen inblandade bland annat så hänger det nu fint på väggen i köket…

Äldsta sonen skulle åka till bästa mostern på äventyr igår men innan det hann vi plantera ett helt gäng frön. Förhoppningsvis ska de bli till ätbara ting men med mina mer bruna än gröna fingrar är det ingen garanti…

Jag är heller inte bra på att sy. Verkligen inte. Men vilken himla tur att min svärmor är det! På väg hem från fjällen hittade jag superfina kappor till tvillingarnas rum. Med rävar, harar och älgar bland annat. Jag skulle stryka och hänga upp dem under helgen men insåg att de är alldeles för ”långa”. Ett uppdrag till svärmor…

På tal om svärmor och svärfar visade jag ju det fina påskägget jag fick av dem i det förra inlägget. I var väldigt speciella äggkoppar. Jag hade visat en bild på sådana och nu låg de här helt klara i mitt påskägg…

Sönerna fick såklart också påskägg. Flera. Även av gudmor Miranda och där låg leksaker och världens sötaste och minsta vilda djur. Idag såg jag att två av dem var placerade på fönsterlampan i köket. Fint…

Mårdpyssel har vi också haft. Hela familjen. En från höstens jakter som legat i frysen skulle nu flås och skallen skulle kokas och blekas. Imorgon får vi se hur resultatet blev…

Matpyssel och lite nya recept har vi testat under helgen. Speciellt på grillen. Jag återkommer om det. Himla skönt med en helg då man hinner pyssla på lite mer än vanligt. Vara kreativ och känna på lugnet. Inte bara göra allt man måste göra. Men nu är det bara att packa allas väskor. Ny jobbvecka och nya utmaningar väntar. Vi är alla både motionerade och utvilade…

 

7 kommentarer

Add Yours
  1. Britt

    Fint pyssel snyggt med horn…Duktiga du som klarar att koka mårdhuvudet..Tänker på när sonen kokade bäverskallen i köket, det ĺuktade inte gott kan jag säga..Men snygg blev den..En gång bjöd han på rökt bäverkött då kunde jag inte äta såg bara två stora bävertänder och lukten satt kvar i näsan..Minnen..Kram

    Gilla

  2. mittisiktet

    Vad kul att påskäggen uppskattades. Tyckte dom mini plastfigurerna va så söta. Dom kommer förmodligen att hamna i dammsugaren, men jag kunde inte låta bli att köpa dom 🙂 Min blogg är också uppdaterad nu efter ett tags uppehåll! Ha det bäst :-*

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s