Den bästa och den sämsta tiden…

Här hemma är det verkligen den värsta tiden jag vet just nu. Utomhus. Våren har anlänt, snön börjar sakta men säkert tina bort. Med vemod har jag nu accepterat det och då tycker jag att det lika gärna kan gå undan. Att allt smälter bort och att det torkar upp i skog och mark. Nu luktar allt vårbajsigt, vägarna blir leriga och håliga, det är grus och smuts både ute och inne och på alla kläder. Snön bär dåligt. Endast på enstaka ställen. Ibland. Våren innebär begränsningar. Utomhus. Jag avskyr att behöva motionera åt ett håll för att sedan vända! Jag vill gå runt. På ett eller annat sätt. Utan stövlar. Mina benhinnor vill också det…

I förrgår började det snöa igen. Igår också. Förmodligen för att jag faktiskt plockat fram vårskorna…

Bilen får dock vänta med ”skobyte”. Vårvädret är lurigt än så länge. Förra helgen var jag och sönerna på en liten roadtrip…

Vi var på lekland tillsammans med en när och kär familj. Efteråt åkte vi med hem till dem på middag, mys, bus och övernattning. Supertrevligt! ❤

På vägen dit blev jag även väldigt överraskad. Det är mycket vilt som rör sig den här tiden men jag förväntade mig verkligen inte att behöva bromsa in för en sådan här…

Det var dessutom inte bara en utan två. Vita påfåglar. Spännande värre! Spännande var det också för maken som var söderut på jakt. Det blev dock inget vildsvin men de hade en trevlig helg och med många rådjursobservationer…

Här hemma har jag också observerat rådjur. Ett i alla fall. Och en räv. På mina nya, fina muggar…

Under dem ligger ett grävlingsskinn som vi just fått hem efter beredning. Jag måste klura lite på var den ska få sin plats här hemma.

Och på tal om rävar var jag igår på en föreläsning (i Skellefteå) om rödräven. Dess vandring, beteende, föda, valpar och mycket annat. En föreläsning av Jan Englund, zoolog och forskare på just rödräv. Mycket intressant men väldigt mycket att ta in. Trevligt anordnat och alltid lika roligt att träffa andra jägare. Bekanta och mindre bekanta.

Nu ska jag dock fortsätta packa inför en påsk i fjällen. Där är den här tiden den bästa tiden. Helt klart! Jag längtar! Och jag önskar Er alla en riktigt…

 

4 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s